Які закуски подають і їдять з вином (червоним, білим, сухим, напівсолодких)?

Від обраної закуски залежить смаковий букет напою. Якщо аромат напою складний, вишуканий, то закуски повинні бути нейтральними, що не псують смак алкоголю. Чи не змінюють його всього лише три продукти: сир, хліб і фрукти. Сир береться без добавок, а фрукти повинні контрастувати: кислі із солодкими сортами напою, солодкі фрукти з кислими видами вина. Якщо акцент зроблений на страви, то вина повинні доповнювати їх, але не затьмарювати їх смак. Вони повинні володіти тонким, вишуканим ароматом.

Чи потрібні закуски до вина?

Від правильності підібраних закусок залежить повнота сприйняття смакового букета. Від страв, які поєднуються з вином, залежить і загальне самопочуття після прийому їжі, так як багато продуктів можуть не поєднуватися або псувати смак один одного. Сумісність страв з вином залежить від міститься в ньому цукру. Вживати вино без закуски не рекомендується, так в червоному вині міститься багато Таміну, які при прийомі натщесерце здатні викликати головний біль. Вживання вина з закусками робить смак напою більш багатим і вишуканим.

Існують традиційні і нетрадиційні закуски, які залежать від міститься цукру в напої. Але рівень солодощі не є ключовим показником в підборі страв. Головне правило – вони не повинні приглушати аромат напою.

Що підходить до червоного вина?

Червоне вино вважається важким, тому до нього підходять м’ясні страви, приготовані в основному з сортів червоного м’яса. Також поєднуються:

  • смажене м’ясо;
  • спекотне;
  • піца, лазанья;
  • спагетті;
  • іспанські страви;
  • смажені овочі на грилі.

При вживанні кріпленого червоного напою віддають перевагу гострим стравам або шашлику. Якщо таких немає, то чудово підійдуть нежирні сорти сиру або супи. Варто закушувати червоне вино тим, що приглушує його смак.

Страви для білих вин

Основними закусками для білого вина служать риба і овочі. До кислого вина для збагачення смаку подають жирну рибу, а ось м’ясо майже зовсім не використовують, крім білого. Цей сорт вина п’ють охолодженим і в основному поєднують з різними морепродуктами. До вишуканих сортів білого напою подають і справжню червону або чорну ікру, телятину і свинину.

Категорично не рекомендується закушувати біле вино жирною рибою. Також краще не поєднувати напій з цитрусами, вони псують смак алкоголю. Варто відмовитися від гострих приправ.

До кріплення солодкого білого вина можна подати десерти у вигляді морозива, шоколаду або цукерок. З цитрусових непогано поєднуються мандарини і апельсини.

3.1
Напівсолодке і напівсухе

Такий сорт прийнято закушувати рибою, гострим сиром і не дуже солодкими десертами. До вина в якості закуски також підійдуть:

  • кислі сорти яблук, груш, слив;
  • ковбаси з низьким рівнем жирності;
  • бринза з ароматними травами;
  • сирне печиво;
  • креветки на шпажках.

Келих такого напою добре поєднують зі стравами з нежирної птиці, різних сортів сиру і будь-якими морепродуктами. Розкішно поєднання білого напівсолодкого вина і устриць. Головне, щоб смак закуски не перебивати смак напою, а, навпаки, доповнював і обігравав вишуканий аромат.

2.1
сухе

Такий сорт відрізняється низьким

рецепти

Такий шляхетний напій вимагає відповідного супроводу. Існує ряд рецептів закусочних страв, які готуються будинку швидко і на швидку руку:

  • бутерброди (з червоною рибою і сирої, з шинкою, баликом і т. д.);
  • тарталетки (з креветками, грибами, білим соусом і т. д.);
  • канапе (з сиром і креветками, з грибами та оливками і т. д.);
  • нарізка (з сирів, ковбас, овочів і т. д.).

Рецептів легких закусок досить багато в грецькій кухні. Салати відмінно гармонують як з білим, так і з червоним вином. Для приготування одного з них знадобиться:

  • помідор черрі – 5 шт .;
  • майонез – 50 г;
  • креветки – 30 г;
  • перець горошком – 0,5 г;
  • оливки – 100 г.

Цього страви вистачає на 5 порцій. Їх можна збільшити, просто додавши більшу кількість продуктів. А процедура приготування займає близько 10 хвилин. Помідори нарізають колами, кожен його шматочок викласти окремо один від одного на білу тарілку. На кожне коло видавити по одній краплі майонезу і зверху покласти по зеленій оливки. Креветки посмажити або зварити, розташувати навколо скибочок. Посипати меленим перцем, і страва готова.

Ссылка на основную публикацию