Як пити коньяк з колою і як називається цей коктейль?

Заважати коньяк з колою стали зовсім недавно, раніше в якості спиртного компонента використовували віскі. Заміна відбулася через дорожнечу першого напою. Існує дві версії виникнення цього коктейлю. Перша говорить, що музиканти групи Бітлз пили саме коньяк з колою і поширили цей рецепт під час гастролей. За другою версією такий напій придумали в Росії в 90-і роки. Коктейль не визнана всесвітньої асоціацією барменів, але на території Росії і країн СНД він продається в кожному другому закладі.

Чи шкідливий коктейль?

Думки про такому цікавому коктейлі досить суперечливі. Одні вважають, що ніякої шкоди від напою не буде, інші, що поєднувати солодку газовану воду з коньяком не можна. Кока-кола містить в своєму складі велику кількість цукру і кофеїну, суміш цих компонентів зі спиртом може завдати серйозної шкоди здоров’ю. Якщо є проблеми з серцем і судинами, при надмірному вживанні такого напою може бути летальний кінець.

Думка про шкоду саме цього коктейлю не доведено фахівцями. Багато хто вважає, що він безпечний за умови правильного приготування і використання якісних продуктів. Щоб не підвищувати рівень цукру в організмі, потрібно додавати в напій дієтичну газовану воду.

Приготувати апаратів можна в домашніх умовах. Для створення коктейлю потрібно використовувати охолоджений газований напій, якісний коньяк, але не найбільшою витримки. Краще брати коньяк 3 зірки. Правильні пропорції допоможуть створити м’який смак, який припаде до вподоби всім гостям на вечірці.

безсмертна класика

Найпопулярнішим вважається класичний рецепт приготування коли з коньяком. У цьому рецепті можна використовувати теплу газовану воду, так як перед приготуванням напою в стакан необхідно помістити кілька кубиків льоду. Змішуються два основних інгредієнта в пропорції 1: 1.

Щоб створити лонг коктейль, необхідно змішати основні інгредієнти в пропорції 1: 2 або 1: 3. В такому випадку вийде м’який і приємний на смак напій, який можна розтягнути надовго. Якщо потім захочеться підвищити градус, збільшувати дозу коньяку потрібно поступово.

Класичний смак коктейлю досить специфічний, багато хто відзначає, що він схожий на гуму. Через такого дивного смаку багато гостей можуть відмовитися від напою і віддати перевагу коньяк в чистому вигляді. Замаскувати смак можна за допомогою додавання інших інгредієнтів. Тоді коктейль вийде більш яскравим і припаде до смаку всім гостям.

Як зробити напій яскравіше?

Якщо класичний рецепт не влаштовує, то можна скористатися іншими варіантами. Заважати колу з коньяком можна з рядом інших компонентів, які зроблять напій більш м’яким і насиченим за смаком. Додавання безалкогольної продукції до класичного рецепту призводить до зниження градуса напою.

Скористатися можна наступними рецептами, щоб порадувати гостей на вечірці:

  1. 1. Цей рецепт носить говорить назва “Бравий мачо”. До основних інгредієнтів додається чорна кава. Кока-кола містить в собі кофеїн, додавання кави приведе до збільшення дози кофеїну, що може принести шкоду здоров’ю. Тому пити такий коктейль слід з обережністю. Для приготування енергетика буде потрібно 350 мл газованої води, 35 мл коньяку, половина пакетика розчинної кави.
  2. 2. Другий рецепт м’якший, так як в своєму складі має додатково сік лайма. Назва такого напою “Кубинський бренді”. Для приготування потрібно 50 мл коньяку, 30 мл солодкої газованої води, 20 мл свіжого соку лайма, лід.
  3. 3. Більш складний рецепт має назву “Молодість”. Для його приготування необхідно використовувати 120 мл газованої води, 20 мл коника, 1 чайну ложку цукру, 2 перепелиних яйця, 20 мл газованої мінералки, часточка лимона для прикраси.
  4. 4. Для любителів прянощів підійде напій, який називається “Пряне хмара”. Щоб його приготувати, потрібно 70 мл коли, 50 мл коньяку, 80 мл соку апельсина, щіпка кориці і збиті вершки для прикраси. Зверху на вершки можна покласти вишеньку, яка буде відмінною закускою.

Ці напої можна віднести до слабоалкогольних, їх калорійність досить висока. Їх можна закушувати цитрусами та фруктами. Добре поєднується такий напій з темним шоколадом.

Ссылка на основную публикацию