Суп для схуднення, рецепти, які спалюють жир

У пострадянському просторі прийнято вважати суп обов’язковою частиною будь-якого обіду. Його неодмінно подають в дитячих садах, школах, їдальнях, а жінку ніколи не назвуть хорошою господинею, якщо вона не вміє варити смачні і ароматні перші страви.

Проте, про користь і шкоду супів сьогодні йде багато дискусій.

Одні кажуть, що вони корисні, так як підтримують водний баланс в організмі, містять багато поживних і корисних елементів, які не руйнуються при термічній обробці продуктів. Чи не жирними бульйонами прийнято навіть годувати хворих, щоб вони швидше одужували.

Інші нагадують, що жирні супи, всупереч поширеній думці, протипоказані людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, так як вони провокують підвищення кислотності в шлунку. Однак обидві сторони сходяться в тому, що легкі овочеві перші страви все ж варто включати в щотижневе меню.

В останні роки особливо популярно стало готувати супчики для схуднення. Вони майже не містять калорій, але зате добре насичують, блокують відчуття голоду і часто сприяють очищенню організму від шлаків і токсинів.

Зазвичай їх готують з продуктів, які можна розділити на 4 групи:

  1. Овочі, які сприяють швидкому насиченню і блокують відчуття голоду: квасоля, боби, селера, морква.
  2. Продукти, на перетравлення яких потрібно більше енергії, ніж вони в собі несуть: шпинат, соя, цибуля-порей, брокколі, сочевиця.
  3. Низькокалорійні овочі: томати, капуста, краще пекінська, редиска, кабачки.
  4. Продукти, що знижують вміст інсуліну, тим самим позбавляють від нав’язливого бажання їсти солодке: гарбуз, авокадо.

Але щоб схуднути за допомогою жиросжигающих перших страв, недостатньо просто знайти пару рецептів і готувати супи час від часу.

Супова дієта і її принципи

Дієта – страшне слово, яке викликає тугу у більшості жінок. Воно асоціюється в першу чергу з жорсткими обмеженнями в їжі, в той час як насправді означає лише певну, правильно вибудувану систему харчування.

Щоб схуднути на жиросжигающих супах не обов’язково починати харчуватися тільки ними.

Існують супові дієти різних типів.

Сувора дієта

Дотримуватися її можна не більше 10 днів на місяць, за які реально втратити близько 5-7 кілограмів. Для цього потрібно в день з’їдати близько літра супу за 4-6 прийомів. Крім «першого» можна тільки пити воду і несолодкий зелений чай.

Тижнева легка дієта

Її суть полягає в тому, що вам щодня потрібно їсти суп: 2-3 порції, а також інші, легкі продукти, в невеликій кількості. Це дозволяє організму отримувати всі необхідні йому речовини і в той же час втрачати вагу.

Програм подібних дієт безліч, але однією з найефективніших вважається наступна система:

  • суп кожен день, а крім нього в деякі дні тижня інші продукти;
  • понеділок – стакан молока, кефіру, йогурту або ряжанки. Можна замінити його на 200 грамів нежирного сиру;
  • середа – 2 банана або жменю горіхів;
  • неділя – 100 грамів печеної картоплі;
  • неділя – 200 грамів будь-яких свіжих легких фруктів.

розвантажувальна дієта

Вона полягає в тому, що один-два рази на тиждень ви протягом дня їсте тільки жиросжигающий суп. Бажано, щоб вам вистачало трьох порцій, але якщо відчуєте сильний напад голоду – з’їжте зайву порцію, щоб не зірватися.

Дотримуватися суповий дієти можна по-різному: все залежить від обраного типу харчування. Головне, що всі страви ви готуєте в домашніх умовах зі свіжих і якісних продуктів, не дозволяючи собі надмірності, такі як:

  • хлібобулочні та борошняні вироби;
  • солодке в будь-якій формі;
  • смажену або важку їжу, фастфуд;
  • алкогольні напої.

Зате свіжі овочі, фрукти, горіхи, нежирне варене м’ясо і риба, мінеральна вода без газу і зелений чай відмінно доповнять НЕ строгу дієту.

Читайте докладніше: Супова дієта

Якими бувають жиросжигающие супи для схуднення

Винахід перших страв, в яких близько 50% становить рідина, приписують французьким кухарям. Однак насправді різні види похлебок багато століть присутні в кулінарії різних народів світу. І різняться вони по багатьом факторам: температурі подачі, консистенції, основними компонентами.

Як і звичайні перші страви, низькокалорійні супи можуть бути різних видів, завдяки чому сьогодні кожна людина може знайти рецепти на свій смак.

При цьому варто відзначити, що малокалорійні супчики – вже є підвид звичайних перших страв, так як їх готують за особливою рецептурою. В якості основи використовують легкі овочеві, курячі бульйони або кисломолочні продукти. Зазвичай в рецептурі використовується багато зелені і овочів з низьким вмістом калорій.

Все жиросжигающие перші страви також можна розділити на групи. Особливо виділяють:

  1. Гарячі супи. Їх зазвичай подають при температурі близько 70 градусів, щоб не обпектися. Готують такі супи на основі бульйонів, з дієтичним м’ясом і різними овочами.
  2. Холодні супи. Вони популярні не тільки в Росії, такі як окрошка і холодник, а й в Європі, де їх готують з овочів і фруктів, на основі відварів з них або різних трав. Подають такі страви зазвичай при температурі від 6 до 15 градусів. У деяких рецептах рекомендується додавати колотий лід.
  3. Суп пюре. Його готують шляхом перетирання всіх компонентів страви через сито або подрібнення їх блендером до утворення однорідної маси. Ступінь рідини кулінар може вибирати на свій розсуд.
  4. Крем суп. Він являє собою різновид супу пюре, але готується з більш легких компонентів і найчастіше – з фруктів і ягід. Після подрібнення і додавання рідини, масу такого блюда додатково збивають віночком або міксером, до утворення піни.

Різноманітність жиросжигающих страв дозволяє, навіть дотримуючись суворої дієти, балувати себе коханими смаками і їх поєднаннями. Та й сама можливість є різну на вигляд їжу дуже допомагає тим, кому складно дотримуватися одноманітні системи харчування.

Дієтичний суп для схуднення

Багато людей, які намагаються схуднути за рахунок зміни раціону, неправильно розуміють принцип дієтичного харчування. Через це вони або починають морити себе голодом, відмовляючись від необхідних прийомів їжі, або урізують набір продуктів до абсолютно ірраціонального мінімуму.

Насправді дієтичне меню має бути різноманітним і може включати в себе безліч продуктів.

Так само справа йде і з приготуванням дієтичних супів – вони не повинні складатися тільки з 2-3 овочів, бути прісними і несмачними. Навпаки, такі перші страви дуже різноманітні і смачні і готувати їх можна з будь-яких продуктів, багатих на корисні мікроелементи, але майже не містять калорій.

кефірний

Користь кефіру для тих, що худнуть людей незаперечна!

  1. Він містить корисні бактерії, які покращують роботу кишечника і допомагають засвоєнню будь-яких продуктів.
  2. Завдяки структурі кисломолочних продуктів, вони добре втамовують голод і дають відчуття насичення, яке зберігається тривалий час.
  3. В одній склянці низькокалорійного кефіру міститься всього 50-70 калорій.
  4. У кефіру низький глікемічний індекс. Це означає, що на його засвоєння організм витрачає більше енергії, ніж отримує, а значить, йому доводиться спалювати запаси.

Готувати перші страви на основі знежиреного або низькокалорійного кефіру найкраще влітку, коли так і хочеться з’їсти щось легке й холодне.

Однак і в інші пори року його можна відмінно вписати в раціон. Наприклад, в якості легкого, швидкого сніданку, перекусу на роботі або як вечеря.

рецепти

Існує безліч рецептів перших страв на основі кефіру.

класичний

Відваріть без солі близько 300 грамів курячої грудки. Дайте їй охолонути і наріжте невеликими кубиками. 3-4 невеликих огірка потріть на тертку або також поріжте їх.

Пучок зеленої цибулі і кропу подрібніть ножем, а потім змішайте у великій мисці з огірками і розітріть товкачем або ложкою. Додайте туди ж м’ясо і залийте все це літром кефіру.

пікантний

Солодкий перець очистіть, поріжте невеликими кубиками або натріть на терку. Так само поступите з 2-ма огірками середнього розміру. 3-5 редисок поріжте кружечками.

Зелена цибуля, кріп і зубчик часнику подрібніть, з’єднайте з іншими овочами. Залийте все 1 літром кефіру.

З яйцями

Відваріть 3 курячих яйця і очистіть їх. 3-4 невеликих огірка і 4-5 редисок натріть на тертці.

Пучок зеленої цибулі і стільки ж кропу подрібніть ножем, додайте до них столову ложку знежиреного йогурту і перетріть їх разом. З’єднайте суміш з овочами і крупно нарізаними яйцями. Додайте літр кефіру.

зелений

Готувати перші страви з продуктів зеленого кольору – вірний шлях до схуднення. Це пов’язано з багатьма факторами:

  1. Зелені овочі та трави мають мінімальну калорійністю.
  2. Чисто психологічно зелений колір не збуджує наш апетит, а тому страви зеленого кольору легше їсти в помірних кількостях.
  3. Більшість зелених продуктів містять особливу кислоту, яка уповільнює процес перетворення вуглеводів в жир, за рахунок чого жирова тканина не утворюється, навіть якщо ви з’їли зайве.

Вибір овочів зеленого кольору досить різноманітний. Це – огірки, цукіні, білокачанна, брюссельська і пекінська капуста, кольрабі, брокколі, горошок, селера, шпинат, болгарський перець, латук і інша всіляка зелень.

Їх легко поєднувати між собою готуючи супи, щоб отримувати прекрасні смакові комбінації.

рецепти

капустяний суп

Візьміть півкіло брокколі, декілька стебел селери, 3 головки білої цибулі, 1 болгарський перець зеленого кольору, пучок петрушки і кропу. Овочі наріжте кубиками середнього розміру, цибуля – півкільцями, а зелень порвіть руками.

Всі овочі складіть в каструлю і залийте водою. Поставте посуд на невеликий вогонь і варіть до готовності. За пару хвилин до того, як зняти страву з вогню, додайте зелень.

зі шпинатом

Поріжте півкільцями велику головку ріпчастої цибулі і пасеруйте його на оливковій олії. Додайте 2 подрібнених зубчики часнику.

Очистіть і наріжте один цукіні середнього розміру. Подрібніть 250 грамів стручкової квасолі, 150 грамів кореневого селери і півкіло шпинату.

Заправку і овочі покладіть в глибоку каструлю і залийте водою. Варіть на маленькому вогні до готовності всіх компонентів. В кінці додайте спеції за смаком.

курячий

Ароматний курячий бульйон показаний людям, які проходять лікування від вірусних захворювань, а також під час реабілітації після перенесених операцій. Він багатий безліччю корисних мікроелементів, містить багато білка і при цьому майже не включає в себе калорій.

Необхідно правильно готувати курячий суп, щоб він був легким.

Як суповий основи найкраще використовувати курячу грудку, зрізавши з неї шкіру, плівку і жир. Так ви отримаєте повністю дієтичне блюдо.

рецепти

З яйцем і зеленню

Візьміть одну курячу грудку і зваріть з неї бульйон. В цей же час окремо відваріть 2 яйця.

2 картоплини очистите і дрібно наріжте, щоб вони швидше зварилися. Покладіть їх в киплячий бульйон і варіть до напівготовності.

Яйця остудіть і очистіть. В ідеальному варіанті, подрібніть і додайте в суп тільки жовтки, так як білки більш калорійні. Пучок зеленої цибулі і трохи петрушки наріжте дрібно і додайте в блюдо перед самою його готовністю. Додайте трохи солі і перцю.

Крем-суп

Зваріть бульйон з 250 грамів курячої грудки. За цей час наріжте приблизно рівними кубиками 300-350 грамів свіжих або маринованих шампіньйонів, 2 головки солодкої цибулі, 1 морква і близько 200 грамів кореневого селери.

У киплячий бульйон введіть овочі і варіть їх близько 5 хвилин. Після цього додайте в каструлю 100 грамів вівсяних пластівців швидкого приготування і варіть все це ще чверть години.

Готового супу дайте трохи охолонути і змішайте його компоненти в блендері до отримання однорідної маси. Додайте трохи солі, перець і зелень за смаком. При подачі можете використовувати знежирений йогурт або сметану.

з ревеню

Ревінь – овоч, який при всіх своїх непоказному вигляді має приємний кислий смак і містить безліч корисних для людини мікроелементів. При цьому в 100 г цього продукту міститься менше 20 калорій, що робить його ідеальним компонентом дієтичних страв.

В їжу придатні тільки стебла ревеню, а його листя і кореневище отруйні.

Зазвичай з ревеню готують компоти та інші напої, а також використовують його у випічці – як начинку солодких пирогів і булочок. Проте, з ним можна також готувати салати, гарячі другі страви і навіть супи.

рецепти

Простий десертний супчик

Візьміть приблизно півкіло ревеню і 5-6 солодких яблук. Очистіть їх від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Підготуйте 3-5 гілочок м’яти. Відокремте листя від стебел.

Очищення покладіть в каструлю, залийте 1-1,5 літром води і варіть після закипання близько 15 хвилин. Після цього процідіть відвар, а очищення викиньте.

Перелийте відвар знову в каструлю і туди ж додайте всі інші компоненти. Варіть суп після закипання ще 15 хвилин, після чого подрібніть його блендером так, щоб деякі шматочки залишилися цілими і поверніть на вогонь.

1 столову ложку крохмалю з’єднайте з 2-я заходами холодної води. Введіть суміш в киплячий суп і заважайте його пару хвилин. Після цього можете подавати страву гарячим або холодним, на ваш смак.

рибне блюдо

Насамперед приготуйте основу. Для цього візьміть 250 – 350 грамів стебел ревеню, очистіть їх і наріжте невеликими шматками. Закип’ятіть воду в каструлі і додайте туди ревінь. Варіть близько 3-х хвилин, після чого накрийте посуд кришкою і дайте постояти 2-3 години.

Півкіло філе судака очистіть від кісток, наріжте шматками і відваріть в злегка підсоленій воді. Одночасно з цим зваріть до готовності 3-4 картоплини в мундирі і 2 яйця. Після приготування остудіть їх і подрібніть.

2 огірка натріть на терку. Наріжте зелень: досить буде взяти пучок зеленої цибулі і стільки ж кропу.

У тарілку покладіть шматок риби і овочеву суміш. Залийте все це відваром ревеню і додайте сметану або йогурт за смаком.

з сочевиці

Сочевиця не дуже популярна в Росії, хоча її смакові якості нічим не поступаються іншим видам бобових. Більш того, вона багато в чому корисніше багатьох своїх «побратимів» і по ряду причин більше підходить для дієтичного харчування.

У 100 грамах приготовленою сочевиці міститься всього 119 калорій, що робить її відмінним продуктом для приготування страв для схуднення.

У сочевиці низький глікемічний індекс, завдяки чому вона сприяє схудненню. Також вона містить клітковину, завдяки якій швидко дає відчуття насичення, і білок, який дозволяє людині худнути, без втрати м’язової маси.

Готувати страви краще всього з червоної сочевиці, так як у неї немає оболонки, а вміст корисних мікроелементів вище, ніж у інших видів. Проте, в дієтичному харчуванні заохочується комбінування зерен різного кольору, так як воно допомагає створити деяку різноманітність.

рецепти

Суп-пюре з овочами і куркою

Візьміть одну морквину, 2-3 невеликі картоплини, стебло селери і одну головку ріпчастої цибулі, подрібніть їх і помістіть в каструлю. Залийте овочі водою так, щоб вона зовсім небагато їх закривала, і варіть до готовності. Окремо відваріть одну курячу грудку.

Процідіть овочевий бульйон. Овочі подрібніть за допомогою блендера, поступово додаючи в суміш відвар. Подавайте на стіл, додаючи в кожну тарілку трохи нарізаного м’яса.

М’ясний з яблуком

Зваріть півлітра бульйону з лука, селери або інших овочів. Паралельно з цим відваріть до готовності півсклянки сочевиці.

Візьміть 100 грамів курячого філе, дрібно наріжте і покладіть його в киплячий бульйон. Варіть майже до готовності, а потім додайте порізане яблуко і через 5 хвилин – сочевицю. Готуйте суп ще близько 10 хвилин.

з гречки

Гречана крупа – популярний, дешевий дієтичний продукт. Кашу з неї знають і люблять у багатьох російських сім’ях, проте зазвичай її готують з сіллю і маслом, що істотно змінює принцип дії цієї страви на організм.

Щоб приготувати дієтичне блюдо з гречки необхідно відмовитися від інгредієнтів з високою калорійністю і максимально скоротити використання солі.

Гречана крупа не тільки містить зовсім мало калорій, але і провокує природне очищення організму від шлаків і токсинів, що тільки допомагає процесу схуднення. У ній також високий вміст кислот, які необхідні для розщеплення жиру. Крім того, вона містить в собі безліч корисних мікроелементів, вітамінів, мінералів, і особливо багата легко засвоюваним білком.

рецепти

класичний

Візьміть одну моркву середнього розміру, 2 томата і 2 головки ріпчастої цибулі. Очистіть і подрібніть їх, а потім пасеруйте в невеликій кількості рослинного масла.

У велику каструлю налийте воду і дайте їй закипіти. В цей час очистіть, і наріжте 1 болгарський перець, відокремте кілька суцвіть цвітної капусти. Покладіть їх в киплячу воду разом з гарячою сумішшю овочів і додайте 200 г гречки.

Варіть блюдо до готовності. За пару хвилин до того, як зняти каструлю з вогню, додайте сіль і зелень за смаком.

З куркою

Очистіть 1 куряче філе від жиру і плівок, поріжте НЕ великими шматками і варіть з нього бульйон протягом 20-25 хвилин. В цей час промийте близько половини склянки гречки і прогрійте її на розпеченій сковороді. Додайте крупу в бульйон.

Візьміть 1 головку цибулі і 1 морква. Очистіть їх, натріть моркву на тертку, а цибулю поріжте півкільцями. Додайте овочі в суп. Після цього поріжте кубиками невеликий кабачок, а болгарський перець – півкільцями і покладіть їх у каструлю. Слідом наріжте часточками 2 томата і додайте їх в блюдо.

Варіть суп ще 10 хвилин, після чого додайте сіль, перець і подрібнену зелень. До подачі дайте йому настоятися 15-20 хвилин.

томатний

Помідори містять зовсім мало калорій і багато рідини, а тому вони являють собою ідеальний продукт для дієтичного харчування. Особливо ефективні вони в супах. Хоча подібні перші страви для нас незвичні, вони дозволяють відмінно урізноманітнити раціон.

Томатний суп для схуднення являє собою різновид гаспачо і містить всього 100 калорій.

рецепти

Гарячий

Зваріть літр легкого овочевого бульйону без солі.

Поки він готується, кілограм помідорів ошпарьтеокропом і звільніть від шкірки, а потім наріжте часточками. Близько 400 грамів болгарського перцю очистіть від насіння, і також поріжте частками. 2-3 зубчики часнику подрібніть. Пасеруйте овочі в невеликій кількості оливкової олії, посоліть.

У готовий киплячий бульйон перекладіть суміш зі сковороди і перемішайте. Варіть суп ще 5-10 хвилин. В кінці додайте дрібку сушеного базиліка.

холодний

Очистіть кіло томатів від шкірки і подрібніть їх м’якоть за допомогою блендера. Натріть на тертці одну моркву. Ножем подрібніть пучок свіжої цибулі і пучок базиліка. З’єднайте всі компоненти разом. При необхідності перед подачею додайте трохи солі і знежирений йогурт.

Рецепти овочевих супів для схуднення

Будь-яка дитина з дитинства чує, що суп треба обов’язково їсти, щоб вирости здоровим і міцним. Проте, зазвичай ми готуємо досить жирні перші страви, використовуючи в них багато картоплі, білий рис і свинину в якості основи. Такі супи добре втамовують голод, але майже завжди приносять відчуття тяжкості і не йдуть організму на користь.

Інша справа – перші страви з овочів, рецепт яких можна легко змінювати на свій смак. Вони містять безліч корисних мікроелементів і несуть в собі мало калорій, що сприяє здоров’ю і стрункості тіла.

Дієтичні рецепти овочевих супів дуже різноманітні: ви можете приготувати холодну або гарячу страву, і навіть овочевий суп пюре. До того ж у складі готових страв багато продуктів приглушують або навіть змінюють свій смак, що дозволяє вживати деякі овочі навіть людям, які не особливо їх люблять.

Відмінний приклад цього – рецепт супу з селерою, де цього овоча потрібно досить багато, але в готовій страві його смак майже не відчувається.

З селерою

Позбутися від зайвої ваги за допомогою правильно організованої системи харчування не так складно, як може здатися на перший погляд. Дуже важливо в цій справі – правильно вибрати потрібні продукти. Так, худнути легко і приємно за допомогою селери.

У 100 грамах цього овоча міститься всього 20 калорій, в той час як він є справжнім джерелом вітамінів, мікроелементів і кислот різного дії.

У селери є кілька властивостей, благотворно впливають на процес схуднення:

  1. Він містить клітковину, яка на довгий час позбавляє від відчуття голоду.
  2. Кислоти, що містяться в ньому, дають детоксикуючий ефект, завдяки якому організм очищається від шлаків і токсинів.
  3. Він має легку сечогінну дію, що сприяє нормалізації водного балансу і виведенню солей.

Але справа не тільки в тому, щоб вибрати селера в якості основи дієтичних страв – його також потрібно вміти правильно приготувати.

Суп селеровому найчастіше готують з кореня – він більше підходить для бульйонів і містить більше корисних речовин.

Як приготувати ідеальний і смачний суп з селери?

Візьміть 1 цибулину і 1 морква і зваріть з них літр овочевого бульйону. В цей час 3-5 стебел селери і 250 – 350 грамів броколі поріжте приблизно рівними шматками. Коли бульйон буде готовий, додайте в нього овочі і варіть їх до готовності.

Зварене блюдо подрібніть в блендері до однорідного стану, додайте пару чайних ложок оливкової олії і ще раз прогрійте суп на вогні.

рецепти

«Борщ» із зелені

Поставте на вогонь каструлю з 3-4 літрами води. Одночасно з цим поставте окремо варитися 5 курячих яєць.

Візьміть 4 стебла селери, 1 головку ріпчастої цибулі і половину склянки бурого рису. Овочі подрібніть і разом з крупою помістіть в киплячу воду.

Візьміть по пучку зеленої цибулі, шпинату, петрушки і щавлю. Подрібніть зелень. Яйця після варіння остудіть, потріть на тертці. З бульйону видаліть селера, додайте зелень і яйця. Варіть пару хвилин, після чого приберіть каструлю з вогню і введіть в неї пару столових ложок свіжовичавленого лимонного соку.

Подавайте блюдо гарячим зі сметаною або йогуртом.

Румунський суп з селерою

Зваріть овочевий або курячий бульйон. Попередньо відваріть кукурудзу або візьміть консервовану.

Очистіть і дрібно наріжте 2 картоплини і помістіть їх в каструлю до бульйону – варіть до напівготовності.

В цей час наріжте 1 головку ріпчастої цибулі, 1 морква, корінь селери і петрушки. Додайте їх до супу разом з кукурудзою і варіть до готовності.

дієта

Для схуднення на супі з селери дієтологи рекомендують два основних плану дієти:

  1. Суворий режим харчування. Він передбачає, що вам необхідно щодня з’їдати близько 1,5 літра супу і вживати дозволені продукти. Перші 4 дні додаються овочі і фрукти, 5-6 день – 300-400 грамів м’яса, 7день – будь-яка низькокалорійна їжа. Сидіти на строгій дієті потрібно тиждень.
  2. Помірна дієта, при якій ви можете їсти будь-які легкі страви, і 1-2 прийоми їжі в день замінювати супом.

У будь-якому випадку організм очиститься від шкідливих шлаків, токсинів і буде отримувати всі необхідні йому поживні речовини при мінімальній кількості калорій. Але щоб витримати дієту було легше, ви можете готувати і інші блюда. Наприклад, з книги про 1000 рецептов на селеровому супі або ті, що пропонуємо вам ми.

капустяний

Для схуднення відмінно підходить зелений суп з капусти різних видів: білокачанної, пекінської, брюссельської, савойської, кольрабі, брокколі і інших. Його можна використовувати як основне блюдо моно дієти або готувати в рамках суповий системи харчування. У будь-якому випадку це дасть відмінні результати, так як страви виходять смачними, поживними і низькокалорійними.

Якщо довго їсти тільки капустяний суп, то існує ймовірність прояву побічних ефектів: поява метеоризму і нудоти.

рецепти

З грибами

200 грамів печериць наріжте пластинами. Наріжте половину ріпчастої цибулі і пасеруйте його з грибами в каструлі в невеликій кількості оливкової олії.

В цей час наріжте тонкими смугами близько 300 грамів білокачанної капусти. Натріть на тертці моркву. Додайте їх в посуд і залийте водою так, щоб вона трохи закривала всі компоненти.

Додайте за смаком сіль і варіть суп близько 5 хвилин. Після цього покладіть в суп 100-150 грамів стручкової квасолі і тримайте блюдо на вогні ще 5 хвилин.

З савойської капустою

Невеликий качан савойської капусти наріжте соломкою і полийте невеликою кількістю бальзамічного або винного оцту. Залиште на 20-30 хвилин.

Третина кореня селери, 1 середнього розміру морква, 1 головку ріпчастої цибулі і 2-3 кореня петрушки подрібніть ножем і покладіть в каструлю. Додайте воду, щоб вона закривала всі овочі, і варіть бульйон до готовності всіх компонентів.

Додайте в суп капусту і варіть його ще близько 10 хвилин. Подавайте блюдо холодним або гарячим, з ложечкою йогурту.

Крем-суп з брокколі

100 грамів печериць і половину цибулини подрібніть, і пасеруйте в каструлі. Додайте до них нарізану пекінську капусту і брокколі: по 200 грамів. Залийте овочі водою і варіть до готовності.

Подрібніть суп у блендері, попередньо додавши в нього сіль і спеції. Подавайте в холодному або гарячому вигляді з невеликою кількістю йогурту, посипавши страву нарізаною зеленню, на ваш смак.

цибулевий

Лук – один з найдоступніших і дешевих овочів, який ми звикли додавати в найрізноманітніші страви. Однак, навіть якщо вони постійно його використовуючи, багато хто з нас не знають, наскільки він корисний! У складі цибулі є майже всі необхідні людині вітаміни, а також мікроелементи і кислоти.

Лук – ідеальний продукт для схуднення, так як майже не містить калорій, а також очищає кишечник і стимулює обмінні процеси в організмі.

Дієта на цибульному супі відноситься до жорстких видів раціону харчування, але її можна зробити легше, змінюючи рецепт по днях: щодня замінюючи один з компонентів дієти іншим. Але найкраще готувати цю страву в рамках суповий дієти, так як вона більш різноманітна і не має побічних дій.

класичний рецепт

Для приготування цієї страви очистіть, і наріжте невеликими кубиками 5 великих головок білого солодкого лука і 1-2 середні моркви. Також подрібніть болгарський перець, 5-7 томатів середнього розміру і близько 100 грамів стеблового селери.

Всі овочі покладіть у велику каструлю, залийте водою так, щоб вона мінімум на половину долоні їх закривала. Після того, як суп закипить, ще трохи проваріть його на великому вогні. Після цього зменшіть вогонь і варіть до готовності.

На завершення додайте лавровий лист і спеції за смаком.

Боннський

Проблема ожиріння гостро стоїть в багатьох країнах, але саме в США його лікування приділяють найбільше уваги. І зусилля американських дієтологів не були марними – вони змогли придумати рецепт першого страви, яке дозволяє за тиждень позбавлятися від 5-10 кілограмів. Це чарівний засіб називається боннський супчик або, як його іноді називають, бостонський суп.

Дієта на боннському супі має безліч переваг:

  1. Вона досить різноманітна і включає в себе не тільки перша страва, а й інші продукти в помірних кількостях.
  2. На ній вам не доведеться мучитися від голоду, так як кількість супу в день обмежена тільки рамками здорового глузду.
  3. Процес очищення організму і позбавлення від зайвих кілограмів відбувається природно і легко, а втрачені обсяги не повертаються.

Правда, є у неї і деякі недоліки – на 3-4 день харчування супом може з’явитися метеоризм і посилене газоутворення.

Але з цими проблемами також легко впоратися: просто використовуйте суп для схуднення в комплексі з іншими першими стравами.

покроковий рецепт

  1. Нагрійте сковороду з невеликою кількістю оливкової олії.
  2. Паралельно з цим візьміть 1 велику цибулину, очистіть її і наріжте півкільцями. Подрібніть 1-2 зубчики часнику.
  3. Пасеруйте цибулю. Коли він підрум’яниться, додайте до нього часник, половину чайної ложки порошку каррі і 1-2 щіпки кмину. Гасіть овочі на повільному вогні.
  4. В цей час очистіть, і наріжте третину невеликої капустини: білокачанної або пекінської, 1-2 болгарських перцю, 2-3 томата, 1 морква середнього розміру і стебло селери.
  5. У велику каструлю перекладіть піджарку і всі овочі і затейте водою так, щоб вона закривала їх.
  6. Варіть суп на маленькому вогні до тих пір, поки всі овочі не стануть м’якими. В кінці варіння можна додати улюблені спеції в помірній кількості.


Читайте докладніше: Дієта Боннський суп

“Alt =” “>

Ссылка на основную публикацию