Шоколад підвищує або знижує тиск? Користь чи шкода

  • 2 Нормалізація тиску шоколадом
  • 3 Поради щодо вибору ласощі
  • Шоколад – це не тільки смачний, але і корисний продукт. Так, наприклад, всесвітньо відомим фактом є те, що одна плитка даної солодощі стимулює розумову діяльність і піднімає настрій. А чи має цей продукт вплив на артеріальний тиск, якщо так, то яке?

    Все про шоколад

    Шоколад – це кондитерський виріб, яке виготовляється на основі какао-зерен і плодів шоколадного дерева.

    Спочатку продукт вживали не як ласощі, а як холодний напій на основі какао-зерен. Так, перша згадка про цей продукт датується 1520 роком. Пізніше напій стали подавати не холодним, а гарячим.

    У 1828 році завдяки голландцеві Конрад ван Гутен, який навчився і запатентував свій спосіб виробництва масла з какао-зерен, стало можливим виробництво твердого шоколаду.

    На сьогоднішній день існує три основних види шоколаду: чорний, білий і молочний. Крім цього, в продукт стали додавати різні стабілізатори та ароматизатори, від чого смак ласощі став ще краще, а термін придатності збільшився.

    Корисні властивості ласощі

    Взагалі-то солодощі приносять мало користі, але з шоколадом все не так, адже він:

    • зміцнює імунітет;
    • є профілактикою виникнення серцево-судинних захворювань;
    • покращує пам’ять;
    • є профілактикою виникнення онкологічних захворювань;
    • протидіє депресії.

    Але крім цих корисних властивостей вчені з’ясували, що даний десерт здатний нормалізувати артеріальний тиск.

    Нормалізація тиску шоколадом

    Американські вчені з університету Луїзіани під керівництвом Марії Мур провели ряд досліджень, внаслідок яких було з’ясовано, що щоденне вживання в їжу декількох часточок шоколаду здатне знижувати артеріальний тиск.

    На замітку: не весь шоколад здатний побороти гіпертонію, а тільки той, що містить не менше 70% какао-зерен. Такий відсоток какао є тільки в чорних плитках солодощі без добавок і домішок.

    Як це діє? При розщепленні какао в організмі виробляється речовина, яке є природним ліками і благотворно впливає на людський організм. Так, дана речовина захищає поверхню кровоносних судин від пошкоджень, сприяє нормалізації кровоносної тиску і благотворно впливає на серцеву діяльність.

    Крім усього іншого, ароматичні масла, що входять до складу какао-бобів, перешкоджають відкладенню поганого холестерину, а самі какао-зерна багаті на магній і калій, так необхідні для нормальної роботи серця. Ще дане ласощі сприяє швидкому переварюванню цукру в організмі.

    Для того щоб вживання ласощів допомогло нормалізувати тиск і при цьому не зашкодило людському здоров’ю, його слід приймати регулярно, але в обмежених кількостях: кілька часточок в день. Зверніться перед застосуванням до лікаря, так як можуть бути протипоказання!

    Поради щодо вибору ласощі

    1. Шоколад повинен бути виключно чорний і гіркий, з вмістом зерен какао не менше 70%.
    2. Подивіться склад: в ньому не повинно бути рослинних жирів, нічого крім масла какао-зерен.
    3. Продукт не повинен містити ароматизаторів, за винятком ваніліну або лецитину.
    4. Перед вживанням переконайтеся, чи немає у вас алергії на дану солодкість, а ще краще проконсультуйтеся з лікарем.
    5. Людям, що страждають зайвою вагою, також можна їсти шоколад, але не більше ніж 25гр в добу. Крім цього, таким людям необхідно збалансовано харчуватися і дотримуватися правильного режиму дня.

    Шоколад – це смачне і корисне ласощі, яке в помірних кількостях і при щоденному використанні здатне подолати гіпертонію і нормалізувати тиск. Людям з нормальним артеріальним тиском такий продукт також буде корисний: він буде служити профілактикою виникнення гіпертонії.

    Ссылка на основную публикацию