Сало при туберкульозі – народні рецепти і їх користь

Народна медицина знайома кожному з нас. Багато на собі відчули чудодійну цілющих відварів, настоянок трав, мазей, зроблених руками знахарів. З давніх-давен використовувалося і сало при туберкульозі. ХIХ століття – розквіт традиційної медицини, народна йде на другий план. Але вона вже назавжди завоювала собі право на існування не науковими дослідженнями, а успішним, з глибини століть досвідом з лікування різних хвороб, в тому числі і таких серйозних, як туберкульоз.

Туберкульоз – небезпечне інфекційне захворювання

Туберкульоз – інфекційна хвороба людини і тварин, від якої найчастіше помирають у всьому світі. Він здатний вразити всі наші органи (частіше легені). Не буває його тільки в нігтях і волоссі.

Хоча антибіотики і борються з ним, перемогти все ж його не вдається. Їм, як і раніше хворіють люди різного віку на всіх континентах.

Симптоми захворювання – хворі дратівливі, швидко втомлюються, у них поганий апетит, порушений сон, висока температура тіла, підвищене потовиділення. Запалюються лімфатичні вузли, найчастіше на шиї, через це вони збільшуються. Нерідко з’являється біль в очах, вухах, суглобах.

Джерело захворювання – туберкульозна паличка Коха.

Мікобактерії туберкульозу (МБТ) – це свого роду паразити всередині клітини. Вони прекрасно пристосувалися жити навколо нас. Потрапляючи ж в живий організм (у тому числі людини), вони починають відчувати себе ще краще: поліпшується їх харчування, починається стрімке розмноження і поширення.

По виду МБТ – тонкі, прямі або трохи зігнуті палички, які не бояться кислотної, лужної і спиртової середовища, стійкі до висихання і вогкості. Будова і розміри їх різні, залежать від віку мікобактерії і місця існування. Зовні вони покриті оболонкою зі складним воском, яка і робить паличку Коха такий стійкою.

Мікобактерій не страшні перепади температур: вони витримують низькі, а при 80 ° С живуть ще хвилин п’ять-десять. До навколишнього світу вони адаптовані добре і надзвичайно живучі. У воді можуть спокійно перебувати до півтори сотні днів, люблять темряву і вогкість. Поза людини або тварини вони можуть прожити не один місяць.

Щороку на нашій маленькій планеті інфікуються туберкульозом понад 11 млн осіб. 60 млн хворих в світі носять цей смертоносний вірус. Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила туберкульоз планетарної небезпекою людства. Особливо гострою ця проблема для колишніх союзних республік СРСР.

Сало і його користь

Але є звичайний продукт з жирових відкладень свині, який допомагає впоратися з грізним ворогом. Користь сала визначається його складом. Фахівці, ретельно вивчивши і проаналізувавши його, зробили однозначний висновок: воно має чимало цілющих властивостей.

  1. У ньому багато необхідних нам поліненасичених жирних кислот (олеїнова, пальмітинова, ліноленова і лінолева). Їх замінити неможливо, нашим організмом вони не виробляються, ми беремо їх тільки з їжі. Без них ми просто не зможемо існувати, вони беруть участь в регуляції роботи всіх наших органів і вкрай значимі для ендокринної системи.
  2. Дуже цікава в його складі і арахідонової кислоти. Її немає більше ні в одному рослинному маслі. Вона з групи ненасичених жирів і бере участь в утворенні нових клітин, синтезує багато гормонів, регулює роботу печінки, надниркових залоз і серця, холестериновий обмін. Тому холестерин, що надходить до нас з салом, частково розщеплюється цією кислотою.
  3. Селен зміцнює імунітет, виводить шкідливі речовини, допомагає боротися з раком, має протизапальний ефект. Згідно з медичною статистикою Інституту харчування РАМН (Російської академії медичних наук), у 80% росіян в організмі його не вистачає. Є люди, які відчувають особливу необхідність в цьому мікроелементі, їм його потрібно побільше. Це майбутні або годують мами, які активно займаються спортом або фізкультурою, курці, фізично працюють люди.
  4. У ньому виявлені ще й інші речовини: метіонін – виводить зайву рідину з організму, нормалізує обмінні процеси, і амінолон, стимулюючий розумову діяльність.
  5. Воно містить також вітаміни, розчинні в жирах: каротин, A, D і E.

Сало дає енергію людині. Тому в холод стає тепліше навіть після маленького бутерброда з ним. Біологічно активних речовин (алкалоїдів, гормонів, вітамінів, мікроелементів) воно містить більше, ніж вершкове масло, підвищує нашу життєдіяльність і працездатність, стійкість до бактерій. Для поповнення енергії дорослому досить з’їдати його щодня по 15 г з чорним хлібом і часником, на тиждень – не більше 100. Це норма його вживання, яка забезпечить кожного всіма необхідними жирними кислотами. Як кажуть: «Їжте сало, але знайте міру!»

Свиняче сало відмінно засвоюється нашим організмом, на 99%. Хоча в ньому є холестерин, він мало відкладається у вигляді бляшок на стінках судин. Не варто забувати, що в певних дозах він необхідний нашому організму для регуляції гормонального балансу і участі в синтезі складових крові і вітаміну D.

Холестерин приносить користь, якщо його потрапляє в організм 300-500 мг в день, в залежності від віку і ваги людини. Денна норма холестерину міститься в 15 г сала, а саме таку кількість, як говорилося вище, рекомендується з’їдати щодня без небезпеки для здоров’я.

Традиційно з салом їдять часник. Цей відомий борець з холестерином набагато підсилює його цілющі якості.

Можна по-різному ставитися до сала, але з наукою не посперечаєшся: це не тільки корисний продукт харчування, але, завдяки своїм цілющим властивостям, і ефективний лікувальний засіб, що доповнює терапію і давно застосовується в медицині і косметології. За консистенцією воно підходить як основа для мазей і для складів всередину.

лікування салом

Наші предки з його допомогою лікували багато захворювань: глибокі рани, мастит, варикоз, запалення легенів, тріщини шкіри на п’ятах, видаляли бородавки. А в селах і зараз зубний біль знімають свіжим несолоним салом.

При туберкульозі та фізичному виснаженні сало може використовуватися як самостійне ліки, надаючи лікувальний ефект на ослаблений організм.

Лікарі рекомендують туберкульозним хворим включати в свій раціон сало (свиняче, собаче, ведмеже, борсукове), молоко, яйця, вживати побільше фруктів, пити різноманітні соки (особливо овочеві) і не забувати про вітаміни. Часник при туберкульозі буде теж допомагати з його чудовими антибактеріальними властивостями. Є треба невеликими порціями, але через кожні 4 години, не рідше 5 разів на день.

Ось ряд чудових рецептів знахарів і фітотерапевтів при туберкульозі.

 Цей склад справляється з туберкульозом кісток. Основа – наш головний інгредієнт – несолоне сало. Його потрібно взяти 100 г, стільки ж подрібненого блендером алое вера і розтопленого меду. Все розмішати. Приймати по 1 столовій ложці вранці, вдень і ввечері.

  1. Всі суміші, що містять жир, потрібно зберігати в темному і прохолодному місці, краще в холодильнику. Найбільш підходяща ємність для зберігання – щільно закриваються скляні банки або керамічні горщики.
  2. В цілющих цілях найчастіше використовується нутряне сало – грудкуватих, білий жир свині, що вистилає її внутрішні органи. Саме він використовується в представлених радах. Від звичного сала відрізняється і зовні, і складом.
  3. Береться по 100 г жиру, липового меду, селянського несолоного вершкового масла, 15 г соку алое (квітка до цього два тижні не поливати), 50 г какао. Розтопити сало, масло, мед. Після каструлю зняти і покласти інші продукти. Перемішати. Лікуватися довго, поки самопочуття не покращиться і не пройдуть симптоми. Випивати перед сніданком і вечерею 1 стакан гарячого молока з розчиненою в ньому столовою ложкою зілля.
  4. Ефективним є такий рецепт. Потрібно взяти сало, порошок какао, мед і несолоне вершкове масло (всього по 200 г). Сало витопити, топленого теж має залишитися 200 м Всі інгредієнти помістити в каструлю і розтоплювати на невеликому вогні, весь час помішуючи, – вміст не повинно пригоріти. Коли склад закипить – він готовий. Вживати 1 ч. Ложку суміші 3 рази на день з гарячим молоком. Лікувалися так харчувалися на один-півтора кілограма в тиждень. Більшість цілителів багато століть знали про це засобі і використовували його завжди з великим успіхом.
  5. Можливий побічний ефект при його застосуванні – запори. Тому слід додати в раціон на період лікування чорнослив. Пам’ятаємо, що сало – все-таки їжа важка, і щоб не нашкодити організму, при лікуванні рекомендують збільшити вживання фруктів, соків, овочів, які допомагають легко і регулярно очищати шлунок.
  6. Унікальне засіб для лікування будь-якої форми і стадії цього захворювання. Сало – 400 г; шість великих яблук обов’язково зелених сортів (в них менше цукру і більше вітамінів). Їх вимити, але не чистити, дрібно порізати, з’єднати з салом і розтопити в негарячій духовці. Потім 12 жовтків розтерти до білого кольору зі склянкою цукру. У них покласти 400 г потертого на тертці шоколаду. Сало з яблуками процідити. Всі продукти з’єднати. Остудити. Використовувати як начинку для бутерброда, який є 3 рази в день, запиваючи гарячим молоком.
  7. Приготувати свіже (важливо!) Нутряне сало від тільки зарізаного свині і незбиране молоко (співвідношення 1: 1). Топлене сало розтопити, влити молоко. Другий раз все прокип’ятити. Приймати зілля треба не менше двох місяців, почавши з 25 мл і закінчивши до кінця курсу 200 мл. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано багато випадків повного зцілення після лікування цим складом.
  8. Знадобляться два види жиру: нутряний і гусячий, молоко, індійський чай, сушена смородина і малина (ягоди), горілка, мед і алое. Молоко розігріти і додати в нього сало, 1 ст. ложку чаю і 1 стакан гусячого жиру, по склянці приготованих ягід, півлітра горілки, мед і 500 г алое. Дві години томити на плиті, після остудити (кришку при цьому не відкривати). Настояний відвар відцідити і пити 3 р. перед їжею в день по десертній ложці.
  9. Буде потрібно витоплений нутряний жир, соки алое, моркви, буряка і чорної редьки в однакових пропорціях. Їх поміщають в казанок з кришкою з прісного тіста і ставлять в духову шафу на 6 годин. В кінці все процідити. Прийом – 1 ст. ложка 3 рази на день.
  10. Відгуки про наступне рецепті тільки позитивні. Взяти по 400 г нашого основного продукту (сала), вершкового масла, цукру; какао – 100 г, жовтків – 8 шт., вершків – 3 склянки. Жовтки, вершки, порошок напою збити в блендері; масло і сало розтопити (разом). Все з’єднати і довести до кипіння три рази. Склад повинен бути схожим на рідке тісто. Остудити. Приймати 3 рази на день по столовій ложці.
  11. Нутряне сало – 400 г і 2 кг ріпчастої цибулі пережарити до коричневого кольору і є вранці 1 ст. ложку.

Заміняти цілком лікарську терапію, призначену фтизіатром, представленими рецептами народної медицини не слід, але в якості додаткового лікування вони будуть чудові, не викличуть побічних ефектів, як сильнодіючі ліки, але не поступляться їм по дієвості.

 При туберкульозі не можна забувати, що ЗСЖ (здоровий спосіб життя) – це важлива складова лікування будь-якого захворювання, а такого серйозного – особливо. Тому все думки і сили хворого повинні бути спрямовані на одужання за допомогою правильного харчування, фізичної активності, позитивного морального настрою і відмови від шкідливих звичок.

Ссылка на основную публикацию