Пронос у годуючої мами: діагностика, лікування

Після народження дитини матері потрібно постійно стежити за станом свого здоров’я. Але все її увагу в цей період зосереджено на малюкові. Шалені мами замислюються про те, як лікувати понос при грудному вигодовуванні.

Чи можна при цьому годувати дитину? Розлад травлення під час лактації може призвести до різних ускладнень.

Причини розладу шлунку у годуючої матері

Синдром роздратованого кишечника призводить до порушення роботи шлунково-кишкового тракту. Для цього захворювання характерна відсутність блювоти. Вагітна жінка не мучиться від нападів проносу ночами. Однак після пробудження симптоми діареї повертаються.

Харчове отруєння може завдати шкоди матері. Після вживання в їжу зіпсованого продукту в травну систему потрапляє велика кількість шкідливих бактерій. Утворюються токсини, які призводять до виникнення проносу. Вагітна жінка починає скаржитися на блювоту, нудоту і високу температуру.

Діарея – алергічна реакція матері-годувальниці на певні компоненти їжі.

Пронос називають хворобою брудних рук. Інфекція легко потрапляє в травну систему разом з їжею. При цьому виділяються токсичні речовини, які порушують мікрофлору кишечника.

симптоми

До симптомів проносу можна віднести:

  • часті позиви до дефекації;
  • раптове підвищення температури;
  • у годуючої матері виникає блювота і нудота;
  • жінки скаржаться на головний біль і бурчання в животі;
  • з’являється відчуття втоми, сонливість.

Хвороба може протікати з ускладненнями. У жінки можуть з’явитися більш серйозні порушення, які проявляються у вигляді:

  • стільця чорного кольору;
  • в калі присутня вкраплення зеленого відтінку;
  • жінка непритомніє;
  • понос не проходить занадто довго;
  • висока температура не спадає.

Як уникнути проносу під час лактації

Годує мати повинна дотримуватися кількох правил:

  1. При покупці продуктів перевіряйте терміни придатності.
  2. Слідкуйте за чистотою рук. Не їжте брудні овочі та фрукти.
  3. Спровокувати розлад травлення можуть стреси. У ваших інтересах підтримання емоційної рівноваги.
  4. М’ясо, риба і яйця повинні проходити термічну обробку.
Ссылка на основную публикацию