Китайський чай пуер для схуднення, властивості, відгуки, як пити

Пуер – знаменитий китайський чай, що володіє численними корисними властивостями. Від звичайного чаю відрізняється специфічною технологією виробництва, яка впливає на його смакові якості. «Вологе скиртування» – процес, під час якого листя та бруньки чайного куща розкладають в купи, поливають водою і залишають прет. Саме в цей період відбувається ферментація – природне (7-8 років), або прискорене (30-100 днів – під контролем технологів) старіння. Сорт чаю, зістареного природним шляхом, називається пуер Шен, штучним – Шу. В процесі ферментації чайне листя збагачуються амінокислотами, поліфенолами та ефірними маслами. У цьому полягає його особливість: у порівнянні з іншими чаями, китайський чай пуер з часом стає ефектніше, а букет його ароматів розкривається і знаходить додаткові відтінки – те саме коньяків. Витримка класичного становить близько 15-ти років.

У продажу цей чай можна зустріти в брикетах, листової, пресований і гніздовий. Завдяки ефективній дії, активно застосовується в боротьбі із зайвою вагою. Так, при регулярному споживанні китайського чаю (2-3 чашки щодня) за 2-3 місяці можна схуднути на 5-10 кілограм.

Корисні властивості

  • Бадьорить і тонізуючу дію знижує сонливість і покращує розумову працездатність.
  • Підвищення імунітету, профілактика онкологічних захворювань, вірусних інфекцій і омолоджуючий ефект досягаються завдяки вмісту антиоксидантів.
  • Зниження апетиту і придушення тяги до солодкого.
  • Зниження рівня холестерину і глюкози в крові.
  • Поліпшення травлення.
  • Нормалізація обміну речовин і прискорення метаболізму.
  • Легкий сечогінний і послаблюючий ефект.
  • Виведення шлаків і токсинів з організму.
  • Поліпшення роботи серцево-судинної системи, профілактика інфаркту, інсульту, тромбофлебіту.

Ціна

Вартість китайського чаю пуер залежить від витримки ( «віку» чаю), сорти і ваги. Ціна: від 400 – 2000 рублів (100 до 500 гривень).

Як приготувати пуер для схуднення

Головною умовою для отримання бажаного ефекту – схуднення і загального оздоровлення організму – є правильне заварювання чаю.

Для приготування напою слід використовувати м’яку очищену воду і скляний або фарфоровий посуд. Перед заварюванням чай необхідно помістити в ситечко і промити водою кімнатної температури протягом 10-15 секунд. Щоб не зіпсувати смак напою і не позбавити його корисних властивостей, не використовуйте для заварювання окріп. Температура води повинна бути приблизно 85-90 ° С. На 150 мл води потрібно 3-4 г продукту. Першу заварку (не більше 15 секунд) слід злити, так як її завдання