Калорійність огірка, свіжий, солоний, маринований, малосольний

Огірки займають важливе місце не тільки в нашому раціоні. Їх використовують в косметології, при приготуванні напоїв, а також як лікувальний засіб.

користь огірків

Відразу варто відзначити, що тепличні огірки поступаються за кількістю вітамінів ґрунтовим. Вживати бажано з 10 ранку до 18 години вечора – це найоптимальніший час для перетравлення і засвоєння.

“Alt =” “>

Овочі сприяють кращому засвоєнню білків і жирів, знижують артеріальний тиск, очищають суглоби, виводять токсини і шлаки, очищають мікрофлору кишечника, підвищують кислотність шлункової секреції. Для людей з судинними захворюваннями, є помічниками у виведенні води та солей. Давно відмічено, що огірок має сечогінну і послаблюючу дію, тому корисно вживати продукт при запорах, атонії кишечника.

Огірковий сік з медом застосовується для полегшення відхаркування і заспокоєння кашлю. У косметології застосовуються для очищення і стягування розширених пор. При систематичному застосуванні кашки або соку шкіра стає біліше, набуває еластичність, зникає жирний блиск, наголошується пружність і поява меншої кількості зморшок.

Огірки нейтралізують кислотні сполуки, які містяться в нашій їжі і порушують обмінні процеси. Дає відчуття ситості, завдяки наявності великої кількості клітковини і уповільнює процес переробки вуглеводів в жири.

У солоному і маринованому вигляді сприяють посиленому виділенню шлункового соку.

Енергетична цінність

Огірки складаються на 95% з води.

Містять високий відсоток нікотинової (бере участь в диханні тканин, відновлює моторику кишечника, покращує циркуляцію крові, допомагає печінки боротися з токсинами) і пантотенової (підсилює процес регенерації, регулює водний і білковий обмін) кислот. У невеликій кількості присутній фосфор, магній, калій, кальцій. Вони є хорошим джерелом йоду.

З мікроелементів в їх складі виявлено залізо, йод, фтор, марганець, цинк, молібден. Доведено зміст стероїдних сапонінів, які впливають на гіркий присмак продукту. Також вони здатні пригнічувати патологічний ріст тканин. В останні роки активно розробляється спосіб застосування стероїдних сапонінів проти розвитку ракової хвороби.

Калорійність свіжих огірків

Свіжі огірки прекрасно вписуються в дієту для схуднення, також продукт ідеальний для розвантажувального дня, так як відмінно втамовує голод і володіє низькою калорійністю.

Калорійність свіжих огірків: 15 ккал / 100 г.

Харчова цінність:

  • білки: 0,6 м / 100 г .;
  • жири: 0,2 м / 100 г .;
  • вуглеводи: 3,7 м / 100 м

Калорійність свіжих огірків без шкірки: 12 ккал / 100 г.

Харчова цінність:

  • білки: 0,6 м / 100 г .;
  • жири: 0,2 м / 100 г .;
  • вуглеводи: 2,2 м / 100 м

солоних

В процесі засолювання в овочах виробляється кислота, яка покращує роботу травної системи, знижує артеріальний тиск, очищає і виводить жири з кровоносної системи. Соління містять велику кількість клітковини, корисних бактерій, які перешкоджають розмноженню шкідливих мікробів.

Калорійність солоних огірків: 11 ккал / 100 г.

Харчова цінність:

  • білки: 0,3 м / 100 г .;
  • жири: 0,2 м / 100 г .;
  • вуглеводи: 2,6 м / 100 м

маринованих

Маринований продукт покращує апетит, полегшує процес травлення. Мають мариновані огірочки легким проносним властивістю, але в них зберігається мала частина корисних мікроелементів.

Калорійність маринованих огірків: 16 ккал / 100 г.

Харчова цінність:

  • білки: 0,4 м / 100 г .;
  • жири: 0,2 м / 100 г .;
  • вуглеводи: 2,5 м / 100 м

малосольних

Малосольні огірки характеризуються високим вмістом кальцію, заліза, марганцю, вітаміну А і т.д. Крім дієтичної цінності самих овочів, корисний і розсіл. Він багатий солями магнію і калію, допомагає при порушеннях діяльності шлунково-кишкового тракту, застійних явищах і похмілля.

Калорійність малосольних огірків: 12 ккал / 100 г.

Харчова цінність:

  • білки: 0,6 м / 100 г .;
  • жири: 0,2 м / 100 г .;
  • вуглеводи: 2,6 м / 100 м

Салата зі свіжих огірків і помідорів

рецепт:

  • огірки грунтові: 313 м – 46,95 ккал .;
  • помідори грунтові: 349 м – 69,8;
  • зелена цибуля: 37 м – 7,03;
  • кріп: 26 м – 9,88;
  • олія оливкова: 30 м – 269,4.

Калорійність даного салату 406,06 ккал. На 100 грам продукту – 53,39.

Салату з капусти, огірків і помідорів

До вказаного вище низькокалорійному рецептом можна додати капусту: пекінську (16 ккал / 100 г.), білокачанну (27/100 м), морську (49/100 м), кольорову (30/100 м).

Салат, з додаванням будь-якого виду капусти, крім морської, залишається все також низькокалорійним. Капусту можна включити в раціон для бажаючих схуднути. У ній не тільки міститься мала кількість калорій, вона має властивість спалювання жирів, усуває запор, виводить токсини і шлаки.

Протипоказання

Як ми з’ясували, огірок повинен займати місце на кожному обідньому столі. Переїдання тягне за собою здуття живота і діарею. Вживання цих овочів в їжу має свої обмеження, аж до виключення з раціону. Свіжі огірки заборонено вживати при:

  • виразці шлунка;
  • виразці дванадцятипалої кишки;
  • гострому і хронічному ентериті, гастриті, ентероколіті, коліті.

Солоні і мариновані заборонено вживати при:

  • гостромугепатиті і холециститі;
  • запальних процесах шлунка і кишечника.

І свіжі, і солоні (мариновані) не бажано їсти при:

  • гіпертонічної хвороби;
  • атеросклерозі;
  • гострому та хронічному нефриті;
  • хронічної ниркової недостатності;
  • сечокам’яної хвороби.

Кожна хвороба має різні стадії розвитку, перед вживанням продукту порадьтеся з лікарем.

На що варто звернути увагу при покупці?

  1. При виборі звертайте увагу на зовнішній вигляд: колір свіжих яскравіше залежалих. Якщо на них видно жовті цятки – найімовірніше вони будуть з гірчинкою.
  2. Хвостик повинен бути пружним, ніж більш млявий хвостик – тим менше свіжий продукт.
  3. Не вибирайте огірки занадто великого розміру, в них міститься багато насіння. Корнішони (5-9 см) вважаються найсмачнішими і для салату і засолювання.
  4. Перед продажем їх часто миють, але без захисного шару вони швидко зів’януть. Краще віддати перевагу овочам, на яких видно залишки грунту.
  5. Огірки з пухирцями чорного кольору більше підходять для консервування, а з білими для засолювання. Для вживання свіжими їх колір не важливий.

Відео

“Alt =” “>

Ссылка на основную публикацию