Гвоздика від паразитів: як приймати, протипоказання, корисні властивості, рецепти

Багато людей живуть і не здогадуються про інфікування їх організму гельмінтами. Дотримуючись усіх правил особистої гігієни, вони не містять домашніх тварин, регулярно миють руки і проводять вологе прибирання. Людський організм завжди контактує із зовнішнім середовищем. Інфікуватися паразитами не складно: вживаючи брудні продукти, некип’ячену воду. Зараження може відбутися і від комах.

Фармацевтика пропонує велику кількість медикаментів для лікування глистової інвазії. Однак, щоб уникнути побічних ефектів від прийому медикаментів, лікарі вдаються до народних методів лікування. Останнім часом від паразитів рекомендується вживати гвоздику.

Коли приймати гвоздику?

Сучасна медицина розробила ряд медикаментів для лікування від глистової інвазії. Однак прийом таких препаратів має деякі протипоказання: можлива алергічна реакція, а також несумісність з ліками.

Медикаментозні засоби протипоказані:

  • жінкам під час вагітності;
  • під час годування грудьми.

Крім того, їх не призначають людям, що страждають на хронічні захворювання. У таких ситуаціях вдаються до народних методів і рецептів.

Одним з результативних засобів вважається гвоздика, пряність присутня в кожній квартирі. Вона надає особливий пікантний смак багатьох страв. Крім того, гвоздика вважається відмінним лікарським засобом від різних недуг. Висушені бутони здатні знищувати більшість видів гельмінтів.

Що таке гельмінтоз?

Деякі люди здатні бути носіями гельмінтів, не підозрюючи про це. Гельмінтоз – захворювання, викликане проникненням в людський організм різних паразитів. Це можуть бути, наприклад, гострики, аскариди або інші черви.

Гельмінтоз є досить поширеним недугою. На планеті проживає приблизно чверть мільйона різних паразитів. Черви, паразитуючи в організмі можуть викликати нездужання, а в запущених ситуаціях привести до смертельного результату. Гельмінти здатні локалізуватися в будь-якому внутрішньому органі людини.

ознаки гельминтоза

Визначити наявність глистів у людини можливо за такими симптомами:

  • зниження працездатності;
  • слабкість;
  • прояви інтоксикації організму;
  • зміна температури;
  • збої у функціонуванні кишечника;
  • дискомфортні і хворобливі відчуття в животі;
  • свербіж біля заднього проходу і в зоні статевих органів;
  • під час сну скрип зубів.

Ознаки глистової інвазії безпосередньо залежать від місця розташування паразитів. Наприклад, в разі локалізації гельмінта в легких, у людини спостерігається задишка, а якщо хробак паразитує в печінці – біль під ребрами з правого боку. Однак бувають ситуації, коли гельмінтоз протікає практично безсимптомно.

При найменших проявах зараження слід звернутися до лікаря, який індивідуально підбере ефективне лікування. На сьогодні фармацевтика пропонує велику кількість методів для боротьби з гельмінтами.

Безпечними і надійними вважаються народні методи. Вони відомі нам з давніх часів. З їх допомогою наші предки могли вилікуватися від багатьох недуг. Одним з найбільш результативних засобів для лікування від глистової інвазії вважається гвоздика.

Корисні властивості і склад гвоздики

Гвоздика є деревом із зеленим листям і маленькими бутончиками. У висоту дерево досягає до 20 м. Медицина використовує висушені закриті бутони квітів.

Дана пряність характеризується багатим складом:

  1. Вітаміни: групи В, А, К, Е, В і С.
  2. Мінерали: селен, фосфор, кальцій, залізо, калій, мідь, магній, марганець, цинк.
  3. Високий вміст жирних поліненасичених кислот.

Гвоздика надає наступне вплив:

  • антигельминтное;
  • бактерицидну;
  • ранозагоювальну;
  • вторгнень.

Крім того, гвоздика характеризується знеболюючими, протигрибковими, спазмолітичні і антиканцерогенними властивостями.

Завдяки перерахованим вище характеристикам пряність використовують у багатьох медичних сферах. Далі ознайомимося з корисними властивостями і протипоказаннями гвоздики для лікування від паразитів.

Як гвоздика впливає на гельмінтів?

Чому для лікування від гельмінтозу лікарі часто призначають гвоздику? Ці прянощі результативно бореться з різними паразитами завдяки компонентам, в її складі.

Гвоздика допомагає в таких ситуаціях:

  • звільнитися від хворобливих відчуттів;
  • допомагає дезінфікувати органи, після поразки їх гельмінтами;
  • знищує не тільки дорослих особин, але і їх личинки.

А також гвоздика допомагає вивести отруйні організм екскременти паразитів.

Як правильно приймати гвоздику для лікування від паразитів?

Є багато різних способів як приймати цю пряність.

Пити гвоздику для лікування від паразитів потрібно тільки проконсультувавшись з лікарем, щоб не нашкодити організму. Далі розглянемо результативні рецепти.

Пряність в порошковому вигляді

Порошкова форма вважається найрезультативнішою в боротьбі з багатьма паразитами. Щоб приготувати порошок необхідно подрібнити в кавомолці висушені бутони.

Поширені способи вживання гвоздики в порошкової формі:

  1. Слід приймати 1/6 ч. Ложки порошку, запиваючи водою, у великій кількості. Тривалість такої терапії – 12 днів.
  2. Рекомендується приймати порошок по 1/4 ч. Ложки перед їжею за півгодини. Тривалість такого лікування – 10 днів.

Крім того, пряність в порошкової формі можна приймати і за особливою схемою:

  • протягом першого дня вживати порошок тричі на день на голодний шлунок по 0,5 ч. ложки;
  • протягом другого дня необхідно приймати порошок 3 рази в день по 1/4 ч. ложки;
  • з 3 по 10 день застосовувати по 1/3 ч. ложки порошку тричі на день.
    Після 10 дня порошок приймається по 1 ч. Ложці тільки один раз в тиждень.

гвоздиковий настій

Є велика кількість способів приготування цілющого настою для лікування від глистових зараження. Зазвичай висушені бутони потрібно заливати окропом в кількості 1:10. Залишають суміш настоюватися на 4 години. Вживати отримане засіб по півсклянки двічі на день. Рекомендується приймати ліки вранці і ввечері. Тривалість такої терапії – місяць.

Однак гвоздику для терапії гельмінтозу можливо з’єднувати з іншими цілющими рослинами.

Суміш гвоздики з полином

Для приготування знадобляться в однакових кількостях полин і гвоздика. Їх необхідно окремо подрібнити. Отримані порошки змішати і добре перемішати. Вживати ліки по 1 десертній ложці. Кількість прийомів – 1 раз в день. Приймати ліки рекомендується перед сном на ніч, запиваючи водою. Тривалість такої терапії – 3 тижні.

Суміш з гвоздики, пижма і полину

Для приготування цілющої суміші знадобиться 1 г полину, 3 г пижма, а також 1,5 г гвоздики. Необхідно окремо подрібнити кожен інгредієнт. Змішати отримані порошки і добре перемішати.

Вживають лікувальну суміш за наступною схемою:

  1. У перший день вживати по 0,5 десертної ложки раз в день. Рекомендований час прийому – за півгодини перед вечерею.
  2. На другий день приймати по 0,5 десертної ложки двічі на день. Потрібно вживати засіб вранці за півгодини перед сніданком, а також увечері перед вечерею за 30 хвилин.
  3. Починаючи з 3 і до 9 дня вживати по 0,5 десертної ложки перед кожною їжею. Кількість прийомів в день не повинна перевищувати 3 рази.
    Запивають суміш звичайною водою.

Для посилення противоглистного ефекту разом з гвоздикою рекомендується застосовувати медикаменти, що володіють жовчогінною дією або витяжки з часнику і шкаралупи волоських горіхів. Дана терапія сприяє виведенню з організму не тільки гельмінтів, а також продуктів їх життєдіяльності.

Протипоказання до терапії гвоздикою

Гвоздик має деякі протипоказання до застосування.

Вживання прянощі протипоказано:

  • людям, страждаючим гастритом з підвищеною кислотністю;
  • при виразковій хворобі шлунка або дванадцятипалої кишки;
  • людям з діагнозом гіпертонія.

Категорично заборонено лікувати паразитарну інвазію гвоздикою у дітей до 2 років, а також жінкам під час вагітності та в період лактації.

Оскільки гвоздика збільшує кровообіг дану пряність необхідно з обережністю використовувати жінкам до, або під час менструацій.

Застосування гвоздики для лікування від глистової інвазії залишає позитивні відгуки. Люди стверджують, що настій гвоздики, або порошок сприяв лікуванню від паразитів, а також допоміг відновити стан здоров’я. У профілактичних цілях дану пряність можна додавати в чай, страви, кава, а також в випічку.

Ссылка на основную публикацию