Гарбузова дієта для схуднення, меню, відгуки та результати

Помаранчевий колір – це енергія, тепло, відчуття радості і гарний настрій. Психологи вважають, що його присутність в будь-якому починанні, гарантує успіх і перемогу розпочатої справи. Можливо, гарбузова дієта для схуднення не стане винятком.

Гарбузова дієта вважається низькокалорійним видом харчування, адже в 100 г цього сирого плоду, в залежності від сорту, знаходиться всього 22-26 кілокалорій. Клітковина, жовчогінну та сечогінну дію, пектин роблять гарбуз продуктом №1 в цьому раціоні.

Овоч відомий нам вмістом великої кількості корисних вітамінів і мінералів:

  • вітаміни – бета-каротин, вітаміни С, Е, В1, В2, РР і фолієва кислота;
  • макро- і мікроелементи – калій, кальцій, магній, натрій, фосфор. Так само залізо, йод, мідь, цинк та інші.

Гідності й недоліки

Виділяють кілька переваг оранжевого раціону харчування:

  1. Смачні різноманітні страви – харчовий раціон досить багатий і підійде багатьом людям своїми смаковими достатком.
  2. Меню не вимагає багато витрат – страви легкі в приготуванні, без застосування значних кулінарних здібностей і грошових вкладень.
  3. Відсутність почуття голоду – зміст пектинів і клітковини забезпечує почуття ситості надовго.
  4. Нетривалий курс гарбузової дієти – робить раціон доступним більшій кількості бажаючих підкоригувати свою фігуру.
  5. Результат схуднення становить 8 кілограмів за 14 ній – залежить від індивідуальних особливостей, але вважається цілком досяжним.
  6. Достаток корисних речовин і вітамінів в гарбузі – в період схуднення при обмеженому харчуванні дуже важливо отримувати вітамінний комплекс, що сприяє хорошому самопочуттю і життєдіяльності.
  7. Налагодження роботи внутрішніх органів і систем організму – сприяє злагодженій роботі шлунково-кишкового тракту і деяких систем, таких як серцево-судинна, нервова.
  8. Виведення токсинів і шлаків – овоч є потужним антиоксидантом.
  9. Усунення проблем зі стільцем – покращує травлення, має сечогінну і послаблюючу дію.

Серед недоліків такого режиму харчування розрізняють наступне:

  1. Низький рівень добової калорійності – як наслідок, раціон неможливий при тривалому застосуванні.
  2. Чи не розрахований на людей з індивідуальною непереносимістю гарбуза – є запропоновані страви щодня буде неможливо.
  3. Деяке обмеження продуктів, які мають тваринне походження – не кожному під силу буде можливим відмову від такої їжі.

Основні правила

Існують деякі загальні моменти такого виду схуднення:

  1. Меню дієти не повинно бути занадто суворим і жорстким.
  2. Обмеження за обсягом порції в межах 200-250 г, для супів – 300 мл.
  3. Натщесерце з ранку рекомендується випивати склянку води.
  4. Прийом їжі 3 рази в день, бажано дотримуватися харчування в певні години.
  5. Щоденна калорійність при дієті дорівнює 1000-1200 кілокалорій.
  6. Важливо дотримуватися питний режим – чиста негазована вода (не менш 1,5 л) і зелений чай без цукру і добавок. Але прийом рідини можливий тільки між прийомами їжі, їжу не запивати.
  7. Вибирати яскраві плоди без ушкоджень.
  8. Обмежити перекушування.
  9. Повна відмова від смажених, жирних, гострих, солоних страв і борошняних виробів, а так само алкоголю.
  10. При наявності в меню соку, необхідно його використовувати тільки свіжовичавленим.
  11. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше 18:00, складатися з легкого страви.
  12. З метою поповнення вітамінного запасу в організмі людини, проходження курсу рекомендується в зимовий період.
  13. Показані посильні фізичні навантаження – велосипед, пілатес, йога, піші прогулянки і інші.
  14. Максимальний період застосування такого виду харчування повинен бути не більше 2 тижнів.
  15. Суворо обмежити прийом цукру і солі, страви готувати без їх використання.

Необхідно відзначити, що деякі джерела подають інформацію про можливу заміну в меню страв з гарбуза на цукіні або кабачки. Так само допускають перекушування, які можуть бути у вигляді наслідках фруктів, кави або чаю без цукру, застосування солі в приготуванні страв в мінімальних кількостях.

Меню

Раціон дієти вважається різноманітним, кожному бажаючому буде легко вибрати прийнятний для себе стиль харчування. Загальних умов є необхідність дотримуватися його основних правил.

Слід пам’ятати, що наведені нижче варіанти харчування з метою схуднення є ознайомчою інформацією. При виборі схеми коригування харчового раціону необхідна консультація фахівця в галузі дієтології!

На 1 день

Цей варіант гарбузової дієти дуже популярний у любительок так званих «розвантажувальних днів», втрата ваги може скласти до 2 кілограмів за добу. Допускається їх застосування 1-2 рази в тиждень. Для розвантаження вибирають яскраво-помаранчеві плоди, вони солодше інших сортів і добре підходять для цього варіанту меню. Овоч можна їсти в будь-якому вигляді – сирим, тушкованим, запеченим або пити свіжовичавлений сік. Меню дня може включати в себе тільки страви з гарбуза або її поєднання з деякими продуктами. Напередодні, перед розвантажувальним днем, вечеря повинна бути у вигляді легкого страви.

Розрізняють 4 підвиди розвантаження:

Монодень: необхідно взяти приблизно 1-1,5 кг м’якоті гарбуза, очистити шкірку, запекти або відварити цілком або шматочками. Розділити на 5 порцій, з’їсти протягом дня. Можна за бажанням посипати корицею або какао (на кінчику ножа). Вимоги з питного режиму і основні правила необхідно дотримуватися.

День на гарбузовому соку:

a)

  • сніданок 2 скибочки житнього хліба і 250 мл свіжого соку;
  • перекус – 100 г знежиреного сиру і 250 мл свіжого соку;
  • обід – 100 г відвареного рису, 1 запечене яблуко і 250 мл свіжого соку;
  • вечеря – 200 г приготованих на пару овочів і 250 мл свіжого соку.

b)

  • сніданок 2 скибочки хліба житнього і 250 мл свіжого соку;
  • перекус – 100 г знежиреного сиру і 250 мл свіжого соку;
  • обід – 100 г відвареної яловичини або нежирної риби, 200 г свіжої овочевої нарізки і 250 мл свіжого соку;
  • вечеря – 100 г відвареної курячої грудки, помідор або огірок (1 штука) і 200 мл свіжого соку.

На каші:

  • сніданок – рисова каша з м’якоттю на воді (100 г рису, 300 г відвареної гарбуза);
  • перекус – 200 г свіжого натертого сирого овоча і 1 груша;
  • обід – салат з яблуком, 200 г сирої натертої м’якоті гарбуза, 1 столова ложка соку лимона і кориця (на кінчику ножа), 250 мл свіжого соку;
  • перекус – 250 г печеної гарбуза;
  • вечеря – 300 г відвареної м’якоті і 250 мл молока мінімальної жирності, 1 столова ложка меду.

На гарбузовому супі:

  • сніданок – 200 г свіжих овочів (натерти по 100 г сирого гарбуза і моркви) і 2 столові ложки соку лимона, 200 мл свіжого соку;
  • перекус – 200 г м’якоті, відвареної на воді;
  • обід – приготувати суп з додаванням овочів. Нашаткувати моркву, яблуко, болгарський перець, помідор, цибуля і гарбуз. Гасити всі разом з додаванням 1 столової ложки оливкової олії і 200 мл води на повільному вогні. Додати 1 зубчик часнику і спеції, накрити кришкою і тушкувати ще все разом до готовності. Можна подрібнити блендером;
  • перекус – 200 мл свіжого соку;
  • вечеря – 300 г запеченого овоча.

На 3 дні

Тривалість схеми харчування розрахована на 3 дні, можлива втрата ваги складає в межах 2-3 кілограм. Основні правила дієтичного харчування зберігаються. Щодня на вибір пропонується по 2 варіанти меню.

День перший:

a)

  • сніданок – 200 г овочевої суміші, полити 1 столовою ложкою соку лимона, чашка зеленого чаю або кави без цукру;
  • обід – 300 мл вегетаріанського супу, нарізані сирі шматочки оранжевого плода і 1 яблуко;
  • вечеря – каша з м’якоттю (будь-яка злакова культура).

b)

  • сніданок – 200 г каші (можна брати будь-яку крупу) і чашка зеленого чаю або кави без цукру;
  • обід – 250 г рагу. Гарбуз, цибулю, моркву нарізати і тушкувати разом з додаванням мінімальної кількості рослинного масла. Додати 100 г курячого філе, нарізаного кубиками. Додати спеції, тушкувати під кришкою до готовності;
  • вечеря – 200 г відвареної помаранчевої м’якоті з сухофруктами, 50 г сиру.

День другий:

a)

  • сніданок – 200 г салату з сирої тертої моркви і чашка зеленого чаю або кави без цукру;
  • обід – суп і сухарик з житнього хліба;
  • вечеря – 200 г запеченої гарбуза, можна додати трохи кориці і 1 чайну ложку натурального меду.

b)

  • сніданок – 200 г каші і чашка зеленого чаю або кави без цукру;
  • обід – 250 г овочевого пюре, 1 печене яблуко;
  • вечеря – запечені яблука із знежиреним сиром, полити 1 чайною ложкою меду.

День третій:

a)

  • сніданок – 250 г каші з м’якоттю (можна брати будь-яку крупу) і чашка зеленого чаю або кави без цукру;
  • обід – суп з овочами, 1 скибочка житнього хліба;
  • вечеря – 200 г салату з помаранчевим овочем і ананасом, 150 г знежиреного сиру.

b)

  • сніданок – 250 г овочевої суміші, заправити 1 столовою ложкою соку лимона;
  • обід – 300 мл супу з м’ясними фрикадельками (використовувати курячий фарш);
  • вечеря – 200 г гарбузового оладок або 250 г салату з ананасом.

На 4 дні

Тривалість цього варіанту дієти на гарбузі дорівнює 4 дням, можлива втрата ваги складе від 3 кг і вище. Гарбузову дієту вважають циклічною, тобто базове меню харчування на 4 дні можна застосовувати на великі періоди, наприклад, на 7, 10, 12 і 14 днів. При цьому необхідно повторювати меню, починаючи з першого дня, дотримуючись основні правила раціону.

Перший день:

  • сніданок – салат з гарбузом в будь-якому її вигляді з додаванням моркви і лимонного соку, зелений чай без цукру;
  • обід – суп овочевий (або суп-пюре) і шматочок житнього хліба, зелений чай без цукру;
  • вечеря – гарбуз тушкована або запечена.

Другий день:

  • сніданок – 200 г фруктової суміші, заправляти нежирним йогуртом або соком лимона, зелений чай без цукру;
  • обід – суп з додаванням овочів (картопля виключений), кілька оладок;
  • вечеря – печені яблука, додати сир з мінімальною жирністю і чорнослив.

Третій день:

  • сніданок – каша на воді (можна брати будь-яку крупу), фруктова нарізка з ананасом, зелений чай або кава без цукру;
  • обід – суп з фрикадельками (дозволяється використовувати тільки нежирне м’ясо для фаршу), шматочок житнього хліба;
  • вечеря – гарбуз шматочками і знежирений сир.

Четвертий день:

  • сніданок – каша на воді і салат з морквою, зелений чай або кава без цукру;
  • обід – овочевий суп-пюре, тушковані овочі, стакан фруктового морсу;
  • вечеря – овочеве рагу на основі гарбуза, моркви, грибів, кабачків, додати зелень.

Такий вид меню не є строгим варіантом з безумовним виконанням. При вказаній схемі схуднення важливо дотримуватися основних правил, видозмінюючи меню під свої смакові симпатії. Можна чергувати страви в днях, замінювати варіанти, головне, зберігати дієтичний підхід в їх приготуванні.

Помаранчевий овоч повинен бути присутнім в будь-якому вигляді в кожному прийомі їжі, порції повинні бути невеликі. Так само необхідно стежити за денною калорійністю раціону і не перевищувати значення понад зазначеної норми в 1200 кілокалорій.

На 7 днів

Тривалість дорівнює 7 дням, значення скинутого зайвої ваги становить 3-5 кг. Принципи аналогічні попереднім варіантам гарбузових дієт. Харчування по днях пропонується нижче. Сніданок можна розділити на 2 прийоми.

Перший день:

  • сніданок – фруктова або овочева суміш, каша, чай або кава без додавання цукру;
  • обід – суп овочевий вегетаріанський;
  • вечеря – гарбуз тушкована і твердий сир мінімальної жирності (50 г).

Другий день:

  • сніданок – яблучна нарізка (полити соком лимона і 1 чайною ложкою меду), каша, чай або кава без додавання цукру;
  • обід – суп дієтичний і нежирна риба на пару;
  • вечеря – запечені або свіжі яблука.

Третій день:

  • сніданок – салат, каша, чай або кава без додавання цукру;
  • обід – овочева нарізка зі свіжих сирих овочів, рагу;
  • вечеря – 50 г сиру мінімальної жирності і салат ананасовий.

Четвертий день:

  • сніданок – каша і овочева суміш, чай або кава без додавання цукру;
  • обід – 100 г відвареного курячого філе без шкіри і суп-пюре;
  • вечеря – овочеве рагу.

П’ятий день:

  • сніданок – яблучно-гарбузове смузі, чай або кава без додавання цукру;
  • обід – 1 яйце, зварене некруто, салат з оранжевою м’якоттю і зеленим листям;
  • вечеря – гарбузове оладки.

Шостий день:

  • сніданок – яблуко, вівсяна каша, чай або кава без додавання цукру;
  • обід – 100 г нежирного сиру, запечений овоч;
  • вечеря – салат з буряком, яблуко.

Сьомий день – можна їсти тільки сиру гарбуз.

На 10 днів

Тривалість дієти дорівнює 10 днів, можливе зниження ваги становить 5-6 кілограмів. За основу береться меню на 4 дні, рекомендується повторювати до отримання необхідного результату. Так само не можна забувати про основні правила дієти і обмеження калорійності денного раціону.

На 12 днів

Тривалість курсу дорівнює 12 дням, втрата ваги може досягати 6-7 кілограм. Рекомендується чергування меню гарбузової дієти на 4 дні, всього вийде 3 кола. Дотримання основних вимог зберігається, максимальна калорійність щоденного меню не більше 1200 кілокалорій.

На 14 днів

Це найбільш тривалий вид схеми схуднення на гарбузі. Курс становить 14 днів, тобто необхідно пройти 2 кола меню на 7 днів. Дієтологи не рекомендують перевищувати зазначений термін. Можливе зниження ваги до 8 кілограмів. Тут теж працюють основні принципи раціону харчування.

варіанти дієти

Гарбузово-морквяний

Ця дієта ще відома як «помаранчева», розрахована на 12 днів, передбачувана втрата ваги складає 5 кілограмів. Застосовуються основні вимоги раціону. Меню розраховане на 3 дні, необхідно провести 4 підходи.

Перший день:

  • сніданок – 200 г сирої тертої моркви, заправленої йогуртом мінімальної жирності і 200 г гарбузової каші;
  • обід – 250-300 мл супу-пюре з додаванням овочевого бульйону, свіжий овочевий салат, 100 г відвареної яловичини, скибочка житнього хліба;
  • вечеря – 250 г тушкованої моркви з додаванням цибулі і часнику, перед сном випити 200 мл молока або кефіру мінімальної жирності.

Другий день:

  • сніданок – 200 г вівсяної каші і 200 г салату;
  • обід – 250-300 мл супу, нежирна риба відварна, оладки морквяні і сметана (жирність вибирати не більше 10%);
  • вечеря – яблука, запечені з нежирним сиром, і шматок хліба, перед сном випити 200 мл молока або кефіру мінімальної жирності.

Третій день:

  • сніданок – 200 мл молочної каші (молоко вибирати з мінімальною жирністю), свіжий салат з морквою і яблуком, политий медом;
  • обід – 250-300 мл супу овочевого і гарбузове оладки (кілька штук);
  • вечеря – 100 г відвареної курячої грудки, тушкована морква і 1 грейпфрут, перед сном випити 200 мл молока або кефіру мінімальної жирності.

Гарбузово-рисова

Протягом 3 днів необхідно харчуватися рисовою кашею з оранжевою м’якоттю, приготовленої на воді. Дозволяється вживання фруктів і овочів, обмежити картопля, банани і виноград. Також забороняється алкоголь, вживання цукру і солі. Жирні, гострі, смажені страви і борошняні вироби теж виключаються.

Дана схема харчування допоможе позбутися від 3 кілограмів ваги, дозволяється її повторення 2-3 рази на місяць для поліпшення травлення.

На гарбузової каші

Тривалість – не більше 5 днів, меню чергувати через день, повторювати годі й більше 1 рази за 2 місяці. Зниження ваги досягається на рівні 3-4 кілограмів. Всі загальні рекомендації щодо раціону залишаються в силі.

Перший день:

  • сніданок – 200 г каші на воді і 1 огірок (або помідор);
  • обід – 50 г відвареного курячого філе (приготувати без шкіри і солі) і 200 г каші на воді;
  • полуденок – 150 г запеченого шматочками овоча в духовці;
  • вечеря – 200 г салату і відвареної нежирної риби.

Другий день:

  • сніданок – 150 г подрібненого відвареного овоча і моркви;
  • обід – 200 г каші, приготовленої на воді, і 50 г твердого сиру мінімальної жирності;
  • полуденок – 100 г м’якоті, запеченої в духовці;
  • вечеря – салат з овочами будь-якими (в сирому вигляді) і відварна нежирна риба.

Загальна маса порції повинна складати не більше 250 м

На кефірі та гарбузі

Такий варіант дієти відмінно підходить в якості розвантажувального дня на 1 день тим людям, яким важко перенести голодування. Протягом дня необхідно з’їсти 500 г запеченої або відвареної гарбузової м’якоті і випити 1,5 л знежиреного кефіру. Так само необхідно не забувати про основні вимоги, що застосовуються до зазначеного раціону харчування. Зниження ваги становитиме мінус 2 кілограми за добу.

На яблуках і гарбузі

Тривалість її дорівнює 3 днях, схил складе до 3-4 кілограмів. Ця схема схуднення вважається жорсткою і суворою, так як включає обмежений набір продуктів:

  • печена або відвареної помаранчевий овоч (без використання цукру і солі);
  • свіжі зелені яблука;
  • в обід дозволено з’їдати салат з тиковкі з яблуками (100 г м’якоті і 2 штуки відповідно);
  • дотримання питного режиму і основних правил обов’язково!

На гарбузовому насінні

Це одноманітний і низькокалорійний варіант гарбузової дієти, протягом якого потрібно додавати насіння плоду в готові страви і пити свіжий сік з м’якоті. Тривалість дорівнює 4 дням, втрата у вазі становить до 3 кг.

Рекомендований план харчування:

  • сніданок – 250 г каші на воді, кілька штук мигдалю;
  • обід – 200 г овочевого або фруктового салату, посипати жменею насіння;
  • полуденок – 100 г знежиреного сиру;
  • вечеря – 30 г насіння.

Гарбузовий сік для схуднення

Є основою оздоровчого та дієтичного харчування. У його складі міститься безліч мінералів і вітамінів. У соку є перелік цілющих властивостей:

  1. Має загальнозміцнювальну дію.
  2. Підвищує імунітет.
  3. Сприяє схудненню.
  4. Рекомендується при цукровому діабеті.
  5. Знижує ризик інфекційних і застудних захворювань.
  6. Покращує обмін речовин і кровообіг.
  7. Заспокоює і усуває безсоння.
  8. Тонізує.
  9. Покращує самопочуття.
  10. Застосовується в народній медицині при лікуванні шкірних захворювань (зовнішньо).

При відсутності захворювань, при яких сік протипоказаний, його широко застосовують з метою схуднення. Рекомендується проводити 1-2 рази в тиждень розвантажувальний день на соку тим, хто має проблему зайвої ваги.

Строгий розвантажувальний день виглядає наступним чином:

  • кожні 3 години протягом дня випивати по 300 мл гарбузового соку;
  • в перервах допускається пити тільки чисту негазовану мінеральну воду або зелений чай без додавання цукру в необмеженій кількості;
  • протягом дня заборонено їсти, пити інші продукти.

Плюсом такого методу вважається швидке позбавлення від закрепів і набряків, недоліком – використовувати таку схему можуть не всі, так як почуття голоду буде сильне. Витримати зможуть тільки люди з гарною мотивацією і силою волі.

Приготувати сік для розвантаження досить легко:

  • помити плід;
  • очистити від шкірки;
  • порізати на шматки;
  • видавити сік в соковижималці.

Для приготування соку як добавки до здорового харчування необхідно змішати 0,5 л свіжовичавленого соку, 100 г цукру і сік 1 лимона. Приймати вранці натщесерце за 30 хвилин до сніданку.

Гарбузовий сік добре поєднується з яблучним або морквяним соком, в результаті виходить низькокалорійний детокс-коктейль. Приймати його краще в сирому вигляді і готувати безпосередньо перед вживанням.

Не рекомендується приймати «помаранчевий» сік людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози.

Гарбузове насіння як доповнення до раціону

Насіння плода широко використовуються в коригуванні раціону для схуднення. Вони містять вітаміни і корисні речовини, поліненасичені жирні кислоти, цинк, магній, тому їх можна сміливо використовувати в повсякденному меню. Ними можна посипати готові перші страви, салати, а так само застосовувати як перекус.

Але не варто забувати, що калорійність насіння дуже висока (в 100 г 538 кілокалорій). Тому не слід перевищувати рекомендовану в меню норму прийому. Перед вживанням насіння бажано підсушити.

Меню раціону із застосуванням насіння описано вище.

Масло гарбуза в дієті

Так само можна використовувати в цілях схуднення і масло, яке містить ненасичені жирні кислоти. Воно допоможе відновити обмінні процеси і знизить рівень холестерину. Є ряд переваг масла:

  • сприяє очищенню кишечника;
  • прискорює розщеплення жирових відкладень;
  • регулює апетит;
  • запобігає накопичення жиру;
  • і мн. інше.

Вміщені в олії корисні речовини і вітаміни роблять його їх повноцінним джерелом в період обмеження раціону харчування. При використанні масла необхідно пам’ятати, що його не можна зберігати при температурі не та вживати помірно. Рекомендується додавати 1 чайну ложку масла в готові страви, салати, каші або приймати в тій же кількості в чистому вигляді за 1 годину до прийому їжі. Запивати не потрібно.

У маслі міститься певна кількість алергенів, приймати його слід дуже обережно.

Рецепти страв

Так як шанувальників у оранжевого плода велика кількість, існує безліч рецептів приготування страв з гарбузом. Вони виходять легкими, смачними і низькокалорійними.

Гарбузовий суп

Низькокалорійний: м’якоть овоча, морква і болгарський перець нарізати кубиками і викласти в каструлю. Залити водою або овочевим бульйоном, щоб покрити повністю. Готувати на невеликому вогні. Пізніше можна додати нарізані помідори і цибулю. Влити 1 столову ложку рослинної олії. За смаком додати зелень, томатну пасту і сіль на кінчику ножа. Після закипання зняти з плити.

З вершками: той же набір овочів підготувати і нарізати, тушкувати в невеликій кількості води з додаванням 1 столової ложки рослинної олії. Додати дрібно нарізану цибулю, помідор. В кінці готування додати вершки мінімальної жирності, сіль на кінчику ножа і кип’ячену воду, регулюючи густоту супу. Довести до кипіння і вимкнути. Можна збити блендером.

Гарбузова каша

На воді: овоч миють, очищають, ріжуть кубиками. 200 г м’якоті овочу гасити в невеликій кількості води протягом 30 хвилин. Потім засипати 1-2 столові ложки будь-якої крупи (рис, вівсяні пластівці, пшоно). Готувати під закритою кришкою ще 20 хвилин до готовності.

На розбавленому молоці: розбавити низькопроцентних молоко чистою водою у співвідношенні 1: 1, додати 200 г нарізаної кубиками тиковкі. Проварити в молоці до закипання. Засипати кілька столових ложок промитого рису або крупу будь злакової культури. Довести до готовності на невеликому вогні.

Салат з яблуком

Очищений овоч і яблуко нарізати соломкою або нашаткувати на тертці. Перемішати, скропити 1 столовою ложкою соку лимона. Полити 1 чайною ложкою рідкого меду. Так само в якості заправки можна використовувати нежирний йогурт без добавок і посипати декількома очищеним насінням.

Салат з мигдалем

100 г сирої помаранчевої м’якоті дрібно нарізати або натерти на тертку, додати подрібнений мигдаль (2 чайні ложки), заправити оливковою олією, рідким медом або нежирним йогуртом.

Рагу з овочами

Морква, гарбуз і цибулю нарізати шматочками, тушкувати на сковороді в невеликій кількості води. Налити 1 столову ложку рослинної олії. Додати води, помідор, часник і інші овочі (виняток становить картопля). Спеції, зелень – за смаком. Сіль – на кінчику ножа. Томити все разом під закритою кришкою до готового виду.

оладки

Натерти на тертці овоч, можна за бажанням додати моркву або яблуко. Додати трохи борошна, кориці, соди і 1 яйце, щоб з маси можна було формувати оладки. Обсмажити з обох сторін на невеликій кількості рослинного масла.

котлети

На великій тертці натерти м’якоть, згасити на воді, остудити. Потім додати вівсяні пластівці (1 склянка), щіпку солі, 1 яйце. На розігріту сковороду налити трохи олії, з «тіста» зробити котлети і обсмажити з обох сторін.

Оладки і котлети – висококалорійні страви раціону, вживати їх під час гарбузової дієти необхідно помірно.

запечена м’якоть

Очищену м’якоть нарізати невеликими шматками, запікати до готовності. Після охолодження дозволяється полити 1 чайною ложкою рідкого натурального меду.

Правильний вихід з дієти

Щоб закріпити і утримати вагу, потрібно плавно і не поспішаючи виходити з дієти. Гарбузове страви відразу ж виключати не треба, поступово необхідно вводити нові нежирні і малокалорійні страви в своє меню. Не варто накидатися на заборонену їжу. Харчуватися слід, дотримуючись принципів здорового харчування, тому як швидке повернення до колишнього раціону може спровокувати зворотний набір ваги.

Рекомендується залишити легкі перекуски скибочками сирого овоча.

Протипоказання

Існує ряд протипоказань до зазначеної схемою живлення:

  • захворювання шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози – виразки, гастрити і т.д .;
  • вагітність і період лактації;
  • алергічні реакції;
  • індивідуальна непереносимість продуктів в запропонованому меню;
  • похилий вік і діти;
  • знижений імунітет;
  • будь-які хронічні захворювання.
Ссылка на основную публикацию