Дієтичні рецепти для схуднення з калорійністю на кожен день

Їжа незамінна для будь-якої людини на землі, адже з неї «видобувається» все необхідне для підтримки здоров’я і розвитку організму. Тенденції XXI століття привели до того, що продукти харчування стали культом: величезна кількість магазинів, кафе, ресторанів, кіосків з «вкусняшками» залучає мільйони людей. Однак практично всі ці точки харчування продають шкідливі для організму продукти, споживання яких веде до ожиріння, порушення обміну речовин і інших проблем зі здоров’ям.

Як правильно харчуватися, а також що є, щоб схуднути? Відповідь проста: потрібно звернутися до дієтичної кухні. Сотні людей відразу скажуть, що така їжа одноманітна і не має смаку, але це думка неправильне. Шеф-кухарі з усього світу розробили мільйони смачних дієтичних рецептів для схуднення, які задовольнять запити і жінок, і чоловіків і дітей.

Багато людей сприймають дієтичну їжу, як частина лікування після перенесеного захворювання, проте це не так. Здорове харчування – відмінний спосіб привести в порядок свій організм, прибрати зайві кілограми, а також поліпшити своє здоров’я.

Кожен день для того щоб залишатися в гарній формі людина повинна споживати більше 70 різних речовин: білки, жири, вуглеводи, мікроелементи, мінерали, вітаміни.

Тваринні білки неможливо замінити рослинними. Речовини, що містяться в м’ясі та рибі, дозволяють нашому організму виробляти енергію необхідну для нормального функціонування. У харчуванні дітей і підлітків обов’язково повинні бути присутніми тваринні білки.

Традиційно страви російської кухні містять в собі велику кількість м’яса, картоплі, хліба, борошняних виробів, а також солодкого. Таке харчування для нас звично, проте воно шкодить не тільки нашому організму, але і фігурі.

Чим правильно харчуватися

Існує безліч теорій про те, що потрібно їсти. Всі вони засновані на судженнях про харчування наших предків. Думка людей поділило їх на тих, хто вважає, що раніше люди вживали в їжу тільки вегетаріанські продукти, і на прихильників м’ясної їжі – м’ясоїдів. У будь-якому випадку кожен вважає, що він має рацію і такі дискусії ведуться вже десятки років.

Дієтична кухня – збалансований і помірний комплекс продуктів харчування для підтримки здоров’я і краси тіла людини. Дієтологи складають програму дієт виходячи з таких факторів:

  • вік;
  • інтенсивність життя;
  • вага;
  • місце проживання.

Дієтичне харчування, розроблене для дітей, не підійде для дорослої людини.

Складання режиму харчування для схуднення

Принципи, на яких будується дієта для зниження ваги:

  1. Баланс калорій. Важливий фактор при складанні програми для зниження ваги, адже для того щоб прибрати зайві кілограми необхідно створити в організмі дефіцит білка. Білок під час засвоєння розпадається на амінокислоти, які тіло людини переробляє в енергію, тобто відсутність цього елементу змусить організм розщеплювати жирові тканини, і брати енергію з них. Також під час складання дієтичного харчування потрібно дотримуватися системи: скільки калорій вжив – стільки і спалив. Активний спосіб життя дозволяє контролювати постійне «знищення» жирів, а дієтичне харчування сприяє більш ефективному схудненню.
  2. Різноманітність. Завжди потрібно дотримуватися збалансованого харчування. Людина всеїдний, а для нормального життя йому потрібно повноцінний і якісний раціон. Не варто зациклюватися на вегетаріанство, мясоедства або Фруторіанство.
  3. НІ переїдання! Насамперед для схуднення потрібно привчити свій організм до споживання невеликих порцій їжі. За правилами дієтології одна порція не перевищує 200-350 г для основних прийомів їжі, а для перекусів – 50-150 м

Дотримуючись основних принципів побудови дієтичного харчування, ви зможете створити собі зручний графік прийому їжі, який згодом дозволить вам знайти хорошу фігуру і міцне здоров’я.

Харчування з підрахунком калорій

Розробляючи дієтичний режим, слід пам’ятати про калорії. Калорії необхідні для людського організму. Вони допомагають функціонувати диханню, перекачувати кров по судинах, працювати органам і так далі.

Щоб визначитися з калорійністю продуктів, потрібно знати наступні значення:

  • в одному грамі білка знаходитися 4 калорії;
  • в одному грамі жиру – 9 калорій;
  • в одному грамі вуглеводів – 4 калорії;
  • в одному грамі алкоголю – 7 калорій.

Незважаючи на те, що в алкогольних напоях містяться калорії, вони не є живильними елементами.

Щоб підібрати для себе дієтичне меню, ви спочатку повинні визначити необхідну для свого організму кількість калорій. Розрахувати їх просто: на один кілограм ваги припадає одна калорія на годину. Тобто для людини у віці від 20 до 40 років потрібно від 1200 до 1500 ккал в день. Звичайно, норма спалювання жирів у всіх різна, вона залежить від кількості фізичних навантажень, стресу і активності життя.

Продукти, про які варто забути

У своєму бажанні схуднути, деякі люди мучать себе голодом. Так надходити категорично не можна. Розробивши меню на тиждень з підрахованими калоріями, ви будете харчуватися правильно, не завдаючи шкоди своєму організму і набуваючи ідеальну фігуру.

Щоб досягти бажаних показників ваги доведеться забути про існування деяких «шкідливих для фігури» продуктах:

  • хлібобулочні вироби;
  • солодке;
  • свинина, м’ясо гусака і качки, шпик, баранина;
  • рослинне і вершкове масло, маргарин;
  • жирні молочні і кисломолочні продукти;
  • картопля;
  • покупні соки, лимонади, коктейлі, какао;
  • алкогольні напої;
  • консервація;
  • напівфабрикати, копчені та варені ковбаси;
  • сухофрукти;
  • ікра;
  • горіхи.

Такі продукти не завдадуть шкоди вашому організму, проте привести в порядок тіло з ними теж не вийде.

вегетаріанські рецепти

Вегетаріанство – режим харчування, при якому людина повністю або частково відмовляється від вживання продуктів тваринного походження. Прихильників і противників рослинної дієти безліч, і навряд чи коли-небудь вони прийдуть до спільного консенсусу. У будь-якому випадку, сьогодні прихильників вегетаріанства ставати все більше, так само і збільшується кількість смачних і цікавих рецептів, в яких використовуються тільки рослинні інгредієнти. наприклад:

Солодке гарбузове пюре. Калорійність 167 ккал на 100 г.

Дієтичний десерт з розрахунку на три порції зажадає: 250 г гарбуза, 50 г мелених волоських горіхів, 125 г сливового повидла, цукор і кориця на смак.

Готується блюдо дуже просто. Гарбуз нарізається кубиками, запікається в духовці при температурі 180 градусів. Після приготування гарбуз подрібнюється в пюре, в нього додається кориця, цукор. У глибокий посуд викладається половина гарбузової маси, наступним шаром додається повидло. Далі по поверхні рівномірно розподіляється залишки пюре. Блюдо відправляється в холодильник на 10-12 годин. Перед подачею десерт посипається горіхами.

Цибульний суп. Калорійність 32 ккал на 100 г.

Для приготування трьох порцій низькокалорійного супу потрібні такі інгредієнти: три середні цибулини, половинка головки білокачанної капусти, одна морква, півтора помідора, спеції і зелень за смаком.

Приготування супу полягає в тому, що спочатку дрібно нарізати всі овочі. Інгредієнти поміщаються в воду і ставляться на вогонь. Щоб зробити бульйон більш золотистим, можна трохи обсмажити цибулю на оливковій олії. Лук також відправляється до овочів. Суп повинен кипіти хвилин десять. З плином часу зменшуємо вогонь, а каструлю накриваємо кришкою. Овочі нудяться на слабкому вогні ще 30-40 хвилин.

Відмова від продуктів тваринного походження може привести до нестачі вітамінів і мінералів в організмі. Складаючи свій режим харчування обов’язково треба включати продукти з високим вмістом заліза, йоду, кальцію і вітамінів D і B12.

Дієтичні рецепти для схуднення в домашніх умовах

У будь-якому випадку, щоб харчуватися правильно доведеться готувати вдома, так як в місцях громадського харчування ви не зможете контролювати кількість доданого масла і спецій в ваше блюдо.

Дієтологи радять максимально виключити застосування солі і спецій для страв, так як вони дратують шлунок, викликаючи голод.

Готуючи і харчуючись з дієтичного меню потрібно враховувати наступні рекомендації:

  1. Є треба повільно і спокійно. Ретельне пережовування їжі гарантує повне засвоєння всіх необхідних елементів.
  2. Блюдо повинне мати привабливий вигляд і приємний смак.
  3. Раціон постійно розбавляйте різними овочами та фруктами.
  4. Молочні продукти вживаються в їжу окремо від основних страв.
  5. Готувати слід тільки на один раз.
  6. За три години до сну не можна нічого їсти.
  7. Фрукти і овочі вживаються окремо.
  8. З-за столу потрібно вставати з легким відчуттям голоду.

Пам’ятайте, що всі продукти, які використовуються при приготуванні, повинні бути свіжими і чистими.

Незамінні продукти для дієти

Для приготування страв для схуднення варто запам’ятати кілька продуктів, які допоможуть вам боротися із зайвими кілограмами:

  • Варені яйця. Звичне куряче яйце, зварене круто і з’їдене на сніданок, наситить організм необхідною кількістю білка для плідного дня.
  • Квашена капуста. Знайома багатьом з дитинства, капуста нормалізує мікрофлору кишечника, сприяючи правильному травленню.
  • Низькокалорійний йогурт. Молочний продукт допоможе вам не тільки втамувати голод під час перекусів на роботі, але і стане відмінною заправкою для салатів.
  • Ячмінь. Ці зерна містять в собі велику кількість клітковини, яка так необхідна при схудненні. Вона сприяє поліпшенню метаболізму, а також створює відчуття насичення.
  • Бобові. Велика кількість антиоксидантів, що містяться в квасолі, зарядять організм для нових звершень.
  • Лляне насіння. Мелене лляне насіння допоможе швидко скинути 2-3 кілограми за тиждень. Багатий клітковиною продукт додають маленькими порціями в каші або йогурти.
  • Селера. Чудовий овоч, про який чув кожен худне. Селера омолоджує клітини організму, сприяє нормалізації травлення, і містить в собі безліч корисних вітамінів, мінералів і мінімум калорій.
  • Куряче філе. Найпопулярніший пісний білок є найкращим продуктом для дієтичного харчування.
  • Авокадо. Корисний фрукт, який наповнить організм жирами, мінералами і вітамінами, однак зловживати ним не варто. Норма авокадо в день – 1-2 скибочки.
  • Шпинат. Одна порція цього зеленого рослини містить 5 видів вітамінів, клітковину, магній і фолієву кислоту.

Дотримуючись принципів дієтичного харчування і рахуючи калорії, ви зможете прибрати зайві кілограми вже через місяць.

Рецепти з підрахованими калоріями для домашнього приготування

Звичайно, дієтичний режим харчування можна дотримуватися, готуючи тільки вдома, проте не кожен член сім’ї хоче сидіти на дієті. У цьому випадку застосовуються різні хитрощі, адже звичайні страви непомітно можна замінити низькокалорійними. Приклад рецептів домашніх котлет з підрахованими калоріями:

Курячі котлетки в пароварці. Калорійність 145 ккал на 100 г.

Для приготування семи порцій необхідні наступні продукти: 1 кг фаршу, 2 шт. ріпчастої цибулі, 1 шт. селери, 150 г твердого сиру, 2 ст.л. майонезного соусу, 2 курячих яйця, спеції за смаком, вода для пароварки 150 мл.

У курячий фарш додаються натерті на дрібній тертці цибулю, стебло селери, сир. Всі інгредієнти змішуються, туди ж вносяться яйця і спеції. З готової маси формуються невеликі котлетки і викладаються в пароварку. Страва готова через 25-30 хвилин.

Рибні котлетки з минтая. Калорійність 180 ккал на 100 г.

Щоб зробити п’ять порцій котлет, знадобляться наступні інгредієнти: 700 г філе минтая, 150 г тостового хліба без скоринки, одне куряче яйце, 5 ст.л. борошна вищого сорту, 70 г рослинного масла, щіпка картопляного крохмалю, спеції і зелень за смаком.

Філе пропускається через м’ясорубку разом з цибулею і розмоченим у воді хлібом. Після додається яйце і спеції. З отримав фаршу ліпляться котлети невеликої форми і викладаються на гарячу сковороду. Котлети обсмажуються на олії протягом 5-8 хвилин.

Знизити калорійність страви можна, замінивши хліб гарбузом або кабачком.

Дієтичні страви домашнього приготування з низькою калорійністю допоможуть вам контролювати харчування всіх домочадців.

Рецепти на кожен день

Якщо ви прийняли рішення перейти на дієтичний раціон харчування найкраще відразу розробити повне меню на тиждень. Такий підхід допоможе заощадити час на пошук потрібних рецептів, а також ви відразу зможете придбати в магазині потрібні для приготування продукти.

Меню на тиждень з калоріями

Раціон харчування, розрахований за кількістю калорій, досить складно дотримуватися, проте він дозволяє ефективно скинути зайві кілограми. Приклад дієти на тиждень:

Понеділок у 500 калорій

  • Ранок: два курячих білка, половинка грейпфрута
  • Ланч: 200 г свіжих овочів
  • День: 150 г вареного курячого філе, 150 г овочів
  • Полудень: 250 мл свіжовичавленого соку
  • Вечір: 200 г овочевого салату з куркою

Вівторок у 800 калорій

  • Ранок: 100 г низькокалорійного сирку, чай зелений
  • Ланч: місцевий фрукт
  • День: 250 г тушкованих овочів з курячим філе
  • Вечір: стакан низькокалорійного кисломолочного напою, 100 г яловичини на пару, солодкий перець

Середовище в 500 калорій

  • Ранок: салатик з місцевих фруктів з йогуртовій заправкою, білковий омлет
  • День: 250-300 г вареної курки з червоним або бурим рисом
  • Вечір: стакан низькокалорійного кефіру, 150 г бурякового салату, 100 г риби на пару

Четвер у 1000 калорій

  • Ранок: 120 г сиру, томат, чай без цукру
  • Ланч: стакан низькокалорійного кисломолочного напою
  • День: 80 г гречки, 60 г відвареного курячого філе, 100 г свіжих овочів
  • Вечір: скибочка злакового хліба, 50 г курки на пару, помідор, половинка грейпфрута, зелений чай

П’ятниця в 800 калорій

  • Ранок: 150 г вівсяних пластівців, 70 г ягід, кавовий напій
  • Ланч: 100 г морквяного салату
  • День: 80 г гречки, рибна котлета, приготовлена ??на пару (50г), 100 г овочів, натуральний сік
  • Полудень: фрукт
  • Вечір: 150 г відвареної яловичини, 70 г свіжих овочів

Субота в 1200 калорій

  • Ранок: запечений в духовці білковий омлет, чай або кава
  • Ланч: 100 г салату з капусти
  • День: 200 мл овочевого супу, 100 г відвареного курячого філе, 70 г свіжих овочів
  • Полудень: фрукт, 50 г твердого сиру
  • Вечір: 200 г запеченої риби з овочами

Неділю в 1000 калорій

  • Ранок: відварене яйце, 100 г свіжих овочів
  • Ланч: 100 г фруктового салату
  • День: нежирний крем-суп, скибочку тостового хліба, натуральний сік
  • Полудень: три квадратика темного шоколаду, чай без цукру
  • Вечір: 150 г відвареного курячого філе, 100 г тушкованих овочів, чай

Пам’ятайте, що для нормального травлення потрібно споживати не менше двох літрів чистої води на добу.

сніданок

Кілька прикладів дієтичного сніданку:

1. Прекрасним сніданком стане вівсянка. Чудова каша містить в собі складні вуглеводи, які допоможуть вам насититися і отримати потрібну «дозу» енергії.

Готувати вівсянку легко: залити пластівці теплою водою, поставити ємність в мікрохвильовку або на вогонь. 10 хвилин і сніданок на столі. Урізноманітнити вівсяні пластівці можна фруктами, медом, ягодами.

2. Гречка – улюблений продукт худнуть і спортсменів. Гречана каша очищає організм від шкідливих відкладень і повністю засвоюється.

Готують каші трьома способами:

  • варити на вогні звичайним способом, але без додавання олії або молока;
  • заливати пластівці окропом на 8 хвилин;
  • запарювати.

3. кефірні коктейлі або смузі стануть модним і корисним харчуванням для схуднення. Готувати їх легко, для цього потрібен тільки блендер, кефір з низьким вмістом жирів або питний йогурт і фрукти. Все змішати і збити.

4. Знежирений сир з фруктами або зеленню відмінно доповнить раціон дієтичного харчування.

5. Порадуйте себе з ранку і приготуйте фруктовий салат. У нього кладуть будь-які фрукти, але не варто забувати, що грейпфрут спалює калорії, а банан навпаки містить їх в надлишку.

Якщо ви не хочете самостійно вираховувати калорійність кожної страви, можна скористатися онлайн-калькуляторами, або рецептами з готовими розрахунками. наприклад:

Гарбузове млинці. На дві порції оладок знадобиться:

  • гарбуз – 150 г;
  • велика груша – 1 шт .;
  • борошно рисове -? склянки;
  • манна крупа – ? склянки;
  • розпушувач тесту – 1,5 ч.л .;
  • мигдаль мелений – 15 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • вершки 33% – 1 ст.л .;
  • тростинний цукор – 100 г;
  • мед – 2 ч.л .;
  • кориця – 1,5 ст.л .;
  • кардамон – 0,5 ч.л .;
  • мускатний горіх мелений – 0,5 ч.л .;
  • сіль, ванілін, м’ята – до смаку.

Ця страва містить 198 кілокалорій на 100 гр. продукту.

Щоб приготувати млинці, спочатку потрібно очистити і нарізати груші і скласти їх в каструльку. Залити шматочки 500 мілілітрах води, додати цукор, мускат, кардамон, корицю, ваніль. Довести до кипіння і знизити температуру полум’я. Залишити груші на повільному вогні на 40 хвилин. Збити яйця з вершками, до них додати гарбуз, подрібнену на тертці, манку, рисове борошно, мигдаль. Все ретельно зміщати і дати тісту відстоятися.

Смажити на сковорідці з двох сторін. Подавати разом з гарячими шматочками груші.

“/>“Alt =” “>

Для дітей

Займаючись своїм харчуванням, не варто забувати про дітей. Через мільйонів видів шоколаду, цукерок, а також смачних бургерів, хот-догів і піци в наш час гостро постала проблема дитячого ожиріння. Багато молодих мам скажуть, що повнота у підлітків – це нормально. Однак зайва вага в дитячому віці негативно позначиться на стані суглобів, кісток і внутрішніх органів в майбутньому.

Дієтичне меню, розроблене для дорослого, категорично не підходить для дитячого організму.

Можна уявити наступне меню на тиждень

понеділок

  • Сніданок: млинці на манки, фрукт
  • Ланч: яєчний салат з твердим сиром, компот
  • Обідній час: легкий суп на м’ясному бульйоні, тефтелі з гречкою
  • Вечір: фруктовий салат, кисіль

Вівторок

  • Сніданок: приготований в духовці омлет, компот
  • Ланч: овочевий рулет
  • Обідній час: запечена картопля з печінкою, овочевий сік
  • Вечір: мюслі з сухофруктами, чай

середа

  • Сніданок: салат з морепродуктами, натуральний сік
  • Ланч: сир з шматочками фруктів або ягодами
  • Обідній час: курячий бульйон, овочеве рагу
  • Вечір: злакова каша, морквяний салат

четвер

  • Сніданок: картопляні оладки зі сметаною
  • Ланч: фруктовий смузі
  • Обідній час: борщ на курячому бульйоні, скибочку тостового хліба
  • Вечір: гречана каша з молоком

п’ятниця

  • Сніданок: сирники, відвар трав
  • Ланч: фрукт, йогурт
  • Обідній час: щі зі свіжої капусти, помідорів, чай
  • Вечір: сир з фруктами, вівсяна каша

Звичайно, можна скласти меню для зниження ваги дитини самостійно, проте краще звернутися до кваліфікованого дієтолога, який не тільки розробить програму схуднення, але і додасть в неї обов’язкові фізичні навантаження і комплекс вітамінів.

Дієтичні рецепти для мультиварки

Мультиварка – технічний пристрій, що завоювало любов мільйонів жінок на всій планеті. За допомогою її легко і швидко можна приготувати страви будь-якої складності, при цьому зберігаючи всі поживні властивості продуктів.

Дієтичні страви, приготовані в мультиварці, дозволяють худнути із задоволенням. Часи, коли для того щоб прибрати зайві кілограми потрібно було постійно їсти відварені овочі і мочені яблука давно канули в лету. Тепер можна створювати смачні, корисні, а головне низькокалорійні страви за допомогою багатофункціонального кухонного пристрою.

Переваги використання мультиварки для приготування дієтичної їжі

  • Продукти зберігають вітаміни і корисні речовини.
  • Страви мають чудові смакові якості.
  • Для приготування не потрібно масло.
  • Постійна підтримка температурного режиму, дозволяє виключити повторне розігрівання їжі.

Мультиварка – «розумне» пристрій, який дозволить харчуватися правильно навіть людям з мінімальною кількістю вільного часу.

Безліч простих рецептів з пароварки можна знайти в спеціалізованих книгах і вкладишах, які йдуть в комплекті з кухонними помічницею.

Гречана каша. Калорійність 335 ккал на 100 г.

Для однієї порції буде потрібно тільки 125 г гречаної крупи і сіль за смаком.

Готувати гречку в мультиварці простіше простого. Щоб каша вийшла смачною, її потрібно засипати в чашу і залити гарячою водою. Ставити на режим «Каша» на 20 хвилин.

Пісні котлетки. Калорійність 128 ккал на 100 г.

Інгредієнти на п’ять порцій: 200 г свіжих грибів, 100 г моркви, один стакан рису, півлітра води, 50 мл оливкової олії, жменя панірувальних сухарів.

Готуються котлети наступним чином: рис ретельно промивається і висипається в чашу мультиварки, слідом додають подрібнені гриби і моркву. Додаємо спеції і ставимо мультиварку в режим для приготування рису на 30 хвилин. Після дістаємо готовий рис, охолоджуємо і формуємо невеликі котлети. Перед обжаркой котлету з двох сторін обвалюють в сухарях.

Пшенично-гарбузова каша. Калорійність 104 ккал на 100 г.

Для трьох порцій буде потрібно:

  • очищена гарбуз – 375 г;
  • промите пшоно – 100 г;
  • дрібка солі;
  • тростинний цукор – 2 ст.л .;
  • масло вершкове – 35 г;
  • склянка води;
  • молоко – 300 мл.

Гарбуз нарізається на шматочки, подрібнюється до стану кашки, обсмажується в мультиварці 15 хвилин при 160 градусах. Щоб гарбуз не пригоріла спочатку в чашу для приготування потрібно додати масло. Після обсмажування в мультиварку додається крупа, молоко, вода, сіль, цукор. Все ретельно перемішується. У режимі для приготування каші, блюдо готується 50 хвилин. Після каша перемішується і залишається в пристрої на режимі підігріву ще півгодини.

гарбузове насолоду

Відмінний спосіб урізноманітнити дієтичне меню – додати страви з гарбуза. Чудовий овоч має низьку калорійність – всього 25 калорій на 100 грамів продукту, так само містить в собі велику кількість вітамінів і клітковини.

приклади рецептів

повітряна каша

Просте блюдо зажадає від вас мінімальної кількості часу і сил. Для приготування потрібно порізати маленькими шматочками 0,5 кг очищеної і вимитої гарбуза і скласти в чашу пароварки. Туди ж додають половину склянки води і 150 грам сухофруктів, зверху все присипають цукром. Приготування відбувається на режимі «Гасіння» протягом 40 хвилин. Коли гарбуз буде готова, за допомогою блендера всі інгредієнти подрібнюються. Калорійність: 210 ккал на 100 грам.

Гарбуз з медом

Для солодкого низькокалорійного страви будуть потрібні: півкіло очищеної гарбуза, 200 г солодких яблук, 200 г натурального меду, 100 мл води.

Гарбуз і яблука нарізати скибочками і скласти на деко в порядку гарбуз, яблука, гарбуз. Зверху інгредієнти залити медом і додати води. 2 години в духовці при температурі 160 градусів і ваш десерт готовий.

Рецепти з баклажанами

Можна порадувати себе стравами з баклажанів, адже 100 грам цього овоча має всього 28 ккал.

Популярний рецепт з баклажанів для дієтичного харчування – запіканка. Для трьох порцій знадобиться:

  • баклажан – 250 г;
  • половинка великого солодкого перцю;
  • 0,5 цибулини середнього розміру;
  • яйце куряче – 1шт;
  • знежирений йогурт – 50 мл;
  • один зубчик часнику;
  • оливкова олія – ??0,5 ч.л.

Баклажан потрібно нарізати кружечками, перець і цибулю – кільцями, а часник пластинками. Яйце збивається з йогуртом і спеціями. На дно чаші для випікання виливаємо масло і вигладиваем рядами овочі. Заливаємо суміш в мультиварку і запікаємо годину при температурі 100 градусів. 100 грам страви містить всього 44 ккал.

Також з баклажанів можна зробити соковиті котлети, які відмінно замінять м’ясних «побратимів».

Щоб приготувати чотири порції котлет будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • баклажани – 0,5 кг;
  • твердий сир – 50 г;
  • куряче яйце – 1 шт .;
  • часник – 1,5 зубчика;
  • білий хліб – 50 г;
  • сухарі панірувальні – 50 г.

Баклажани подрібнюються ножем і обсмажуються на сковороді. На дрібну тертку натираються сир і часник і додаються до остиглим баклажанів. Яйце і хліб, попередньо розмочений у воді або молоці, також вноситься в фарш. Суміш солиться, додаються спеції і сухарі. Все ретельно перемішується. З готового фаршу формують котлетки і обсмажують їх на сковороді з двох сторін.

Страви з кабачками

При будь-низькокалорійної дієти використовують кабачки, так як в них знаходиться всього 17 ккал на 100 грам свіжого овоча.

Деякі люди дотримуються окремої кабачкової дієти для схуднення. Під час такого харчування можна скинути від 5 кілограмів за тиждень.

Рецепти з калоріями з кабачків:

Приготувати кабачки найлегше на пару. Овоч нарізається кільцями і викладається в мультиварку. 15 хвилин на режимі «Варка на пару» і вечеря готова.

Таке блюдо з кабачків містить всього 9 ккал на 100 грам.

Кабачковий крем-суп

Для приготування п’яти порцій знадобляться: по половинці ріпчастої цибулі і моркви, щіпка кмину, 15 г вершкового масла, півкіло очищеного кабачка, півлітра нежирного бульйону, зелень і спеції за смаком.

У каструлі розтоплюється масло, спочатку туди викладаються подрібнені цибулю і моркву. Потім додаються порізані кабачки і спеції. Обжарка всіх інгредієнтів триває 5 хвилин. Вливається бульйон. Варити суп потрібно поки кабачок не стане м’яким. Після приготування страву збивається блендером, перед подачею посипається зеленню. Калорійність 34 ккал на 100 г.

дієтичні салати

Багато людей знають, що салати – не просто ситне блюдо для святкового столу, а ще чудовий засіб для боротьби із зайвими кілограмами. Звичайно, до дієтичних салатів неможливо віднести «Олів’є» і подібні до нього салати, оскільки зазвичай в них містяться важкі продукти.

Дієтичні салати роблять з легких для травлення і засвоєння овочів і фруктів з низьким вмістом калорій і жирів. Подібна їжа швидко готується, а головне дозволяє скинути зайві кілограми в короткі терміни. Прості рецепти допоможуть не витрачати багато часу на приготування страв, а насолоджуватися життям.

Салат з капустою «Простий» відомий багатьом з самого дитинства. Для нього знадобляться:

  • свіжа білокачанна капуста – 250 г;
  • морква – 1 шт .;
  • яблуко – 1шт .;
  • зелень;
  • оливкова олія;
  • спеції за смаком.

Насамперед необхідно очистити всі овочі і фрукти від шкірки і насіння. Капуста дрібно шинку, а морква і яблуко подрібнюється на дрібній тертці. Всі інгредієнти змішуються зі спеціями та олією. Смачного!

Якщо ж вам захотілося більше «істотного» перекусу, то можна приготувати дієтичний салат з куркою. Наприклад, «Теплий салат з курячим філе і овочами». Він володіє низькою калорійністю і чудово втамовує голод.

Для приготування потрібні:

  • куряче філе – 220 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • помідор – 1шт .;
  • селера – 30 г;
  • солодкий перець – 150 г;
  • оливкова олія – ??2 ч.л .;
  • сіль морська – 2 м

Приготувати його дуже просто. Овочі потрібно ретельно помити і нарізати соломкою. Куряче філе відварити, остудити, а після подрібнити ножем.

На розігріту сковороду додаємо масло, овочі і часник. Трохи припускаємо, додаємо курку. Обсмажувати салат потрібно 7 хвилин, за хвилину до готовності додаємо зелень і спеції.

Салат можна подавати не тільки в якості закуски, а й як основне блюдо.

випічка

Навіть вольова людина захоче «зірватися» з дієти і з’їсти торт, тістечко або булочку на святі. Але нічого страшного не трапиться, якщо ласощі буде спечено за рецептом для схуднення. Дієтична випічка – відмінний спосіб порадувати себе і урізноманітнити програму харчування.

Прості рецепти ласощів для схуднення:

Пиріг «Сирний»

Для того щоб приготувати смачний пиріжок потрібно взяти півкілограма нежирного сиру, три столові ложки манної крупи, цукор, 30 г гречаного борошна, три курячих яйця.

Спочатку необхідно розім’яти сир з манкою, борошном і цукром. У тісто внести збиті білки від яєць. На деко викладається тісто, зверху майбутню випічку можна прикрасити фруктами або ягодами. Випікати 35 хвилин при температурі 180 градусів. У 100 грамах десерту міститься 137 ккал.

Брауні з шоколадом

Для десерту необхідні: 250 г темного шоколаду, 200 г нежирного сиру, 5 курячих яєць, 150 г рисово-пшеничного борошна, 50 г какао, 120 г горіхів. Для поліпшення смаку в тісто можна додати корицю, ванілін і цукор.

Щоб приготувати Брауні, спочатку потрібно розтопити на водяній бані шоколад, а потім змішати його з сиром, збитими білками від яєць, какао, а також просіяного борошном і подрібненими горіхами. Основа готова.

Суміш викладається в форму для випікання, ставиться в розігріту на 180 градусів духовку на 30 хвилин. 100 грам випічки містить 324 ккал.

Дієтична випічка може стати основою раціону для схуднення. Харчуйтеся смачно і дивуйте оточуючих ідеальною фігурою.

Десерти

Під час схуднення не варто відмовляти собі в ласощах. Безліч рецептів дієтичних десертів дозволять вам урізноманітнити меню і стануть відмінними перекушуваннями між основними прийомами їжі.

Відмінним замінником класичних солодощів стане желе. Готувати його можна по-різному, тому такий десерт не набридне.

Щоб приготувати низькокалорійний десерт на основі желе будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • сметана з низькою калорійністю – 800 г;
  • желатин – 30 г;
  • тростинний цукор – 200 г;
  • фрукти за смаком – 150 г.

Готувати желе дуже просто. Желатин розчиняється в теплій воді, після ретельно змішується зі сметаною і цукрів. У тарілку виливається половина отриманої суміші. У неї викладаються шматочки фруктів. Додається решта сметанно-желатинової маси.

Блюдо потрібно поставити в холодильник на 8 годин.

Смачний десерт містить в собі тільки 140 ккал на 100 грам продукту.

Корисними десертами під час дієти стануть печені фрукти. Спосіб приготування у таких ласощів один – їх потрібно запікати в духовці. Яблука, груші в поєднанні з цитрусовими порадують вас під час жорсткої дієти, адже в 100 грамах страви міститься приблизно 75 ккал.

Звичайно ж, не варто забувати про фруктові салати. З’ївши такий низькокалорійний десерт на ланч, ви зарядитесь необхідної порцією енергії на весь день.

Для салату можна використовувати будь-які ягоди і фрукти, однак не варто забувати про те, що порція для одного прийому їжі не повинна перевищувати розміру долоні.

Дієтичні рецепти з сиру

Сир – один з найпопулярніших продуктів серед бажаючих схуднути. Він входить практично в усі розроблені дієтичні програми, так як дозволяє наситити організм і містить велику кількість корисних речовин.

Сирники, пиріжки, смузі – всі ці страви можна зустріти в програмах харчування для схуднення. Засновані на знежиреному сирі, вони несуть мінімальну кількість калорій і дозволяють швидко позбутися від зайвих кілограмів.

Вживати сир можна по-різному: просто змішуючи його з зеленню або фруктами, запікаючи, збиваючи в блендері, додаючи в салати і основні блюда. У будь-якому випадку він не принесе ніякої шкоди для вашої фігури.

Дієтологи радять під час дієти вживати сир з різним процентним вмістом жиру.

Приклад дієтичної солодощі з сиром:

кекс

Для приготування знадобляться: півкіло нежирного сиру, дві столові ложки цукру, 1 пачка желатину, фрукти за смаком.

Сир з допомогою блендера змішується з цукром, до них додається розчинений желатин і шматочки фруктів. Ретельно все перемішується. У форми для кексів викладається суміш, і ставиться в холодильник на 8 годин.

Таке блюдо можна готувати не тільки як десерт, але і як основне блюдо. Для цього треба замінити фрукти овочами, а цукор сіллю і спеціями.

коктейлі

На основі сиру можна робити і поживні дієтичні смузі.

Важливо знати, що повністю замінювати звичайну їжу на смузі не можна. Чудовий напій можна вживати тільки два рази в день.

Приготувати смузі зможе навіть дитина, при цьому не обов’язково напої робити на основі сиру. Коктейлі змішують з молока, кислого молока, йогуртів і соків.

Правила приготування дієтичних смузі

  • Вибираються тільки свіжі і низькокалорійні продукти.
  • Лід «краде» смак у ягід і фруктів. Якщо ви хочете випити холодний напій, то перед приготуванням можна просто охолодити інгредієнти.
  • Розбавляти готовий коктейль краще соками або кисломолочними продуктами.
  • У смузі не можна класти цукор або його замінники.

Рецепти коктейлів для схуднення

  1. Дві столові ложки чорної смородини змішати з 50 грамами сиру. Залити суміш склянкою ананасового соку, додати ложку меду. Калорійність – 94 ккал на 100 мл.
  2. 4 полуниці, 50 г банана, 100 мл кефіру, одну столову ложку розпарений вівсяних пластівців збити блендером. Зверху посипати меленими волоськими горіхами. Калорійність – 99 ккал на 100 мл.

Існує безліч готових рецептів смузі для схуднення, але ви завжди можете придумати свій власний коктейль.

Книги рецептів дієтичних страв

Звичайно, неможливо перерахувати всі можливі рецепти для схуднення, однак кращі з них зібрані в наступних книгах:

  • «Рецепти. Дієтичні і вегетаріанські страви »;
  • «Сучасна їжа. Десерти для тих, що худнуть »;
  • «Сучасна їжа. Їмо і худнемо »;
  • «Худеем зі смаком».

У книгах викладені всі принципи правильного харчування для зниження ваги. Також в цих виданнях можна знайти таблиці калорійності.

Ссылка на основную публикацию