Часник від паразитів: народні рецепти, як приймати для очищення від глистів

Ефективний засіб для лікування гельмінтозів у дорослих і дітей – часник. При попаданні в організм, цей звичайний овоч створює несприятливе середовище для проживання і розмноження глистів, вірусів, грибків, бактерій. Крім того, часник знижує рівень інтоксикації органів і систем продуктами життєдіяльності паразитів, сприяючи усуненню гнильних процесів в шлунково-кишковому тракті, очищаючи його від накопичень токсинів і шлаків.

Протипоказання для часниковою терапії

Для видалення глистів з організму існує маса рецептів для зовнішнього і внутрішнього користування, кожен з яких досить ефективний. Засоби для зовнішнього застосування практично не мають протипоказань для людей будь-якого віку, крім дерматологічних проблем в місці використання цього гострого овочу.

Вживання часнику всередину у великих кількостях не рекомендується при наступних порушеннях роботи організму:

  • хворобах шлунково-кишкового тракту (виразках, гастритах, пр.);
  • фарингитах і тонзилітах;
  • порушеннях функції печінки, нирок і жовчовивідних шляхів;
  • алергіях на основні або додаткові складові ліки;
  • стоматитах;
  • анемії;
  • захворюваннях серця і судин;
  • епілепсії;
  • гіпотонії (сам по собі часник може знижувати тиск);
  • збої в роботі ендокринної системи.

При наявності будь-якого вищезгаданого захворювання або їх сукупності, рішення про можливість лікування часником повинен приймати лікар. Заборонено вживати всередину часникові препарати дітям до 5 років, вагітним і годуючим жінкам.

Зовнішні засоби для лікування гельмінтозу з використанням часнику

аплікації

Для приготування аплікації часник очищається і нарізається на частини, якими і обкладається п’ята. Шматочки фіксуються пластиром. В процесі ходьби людина буде роздавлювати часник, звільняючи соки, збагачені біологічно активними речовинами, які зможуть проникати через пори в кровоносну і лімфатичну систему. Курс – 2 тижні при щоденному застосуванні.

клізма

  • Велика головка часнику розділяється на зубчики, які очищаються і заливаються 250 мл окропу, проварюють протягом 10 хвилин. Відвар проціджують, доливають 50 г водного настою полину.
  • Часник очищається від верхньої лушпиння, але не поділяється на зубці, заливається склянкою молока і проваривается на повільному вогні до розм’якшення овоча. Відвар відставляється до охолодження (в межах кімнатної температури), проціджують і вводиться в анальний отвір. Процедура проводиться на ні